Ticketshop

Uitgelicht

21 apr
Het verhaal dat niemand weet achter ‘Niemand Weet’ van Mr. Wonder
Door: Vunzige Deuntjes Redactie

Vorige week vrijdag bracht onze goede vriend Mr. Wonder zijn laatste single ‘Niemand Weet’ uit. (Hij is al toegevoegd aan onze Spotify-playlist.) Omdat we hem buiten zijn boekingen om veel te lang niet goed gesproken hadden, hebben we hem uitgenodigd voor het EXCLUSIEVE verhaal achter die single. Ja, dat lees je goed. Behind the scenes-materiaal, een kijkje in de keuken bij Mr. Wonder. Je leest het hier als allereerst. Uit de mond van Mr. Wonder himself.

Mr. Wonder: Ongeveer een jaar geleden was ik bij de FunX Awards en daar heb ik Kayente ontmoet, voormalig leadzanger van La Rouge (een Surinaamse band, red.). Hij had een nummer gemaakt — ‘Aksi Primisi’ — en ik wilde die echt graag remixen. Dus ik heb hem uitgenodigd om een keer de studio in te gaan en toen heb ik die track geremixt. Tijdens een andere keer in de studio had hij Trangarugie bij zich, een andere Surinaamse artiest, en die kwam op een andere beat met een refreintje waar je u tegen zegt. Dus ik dacht meteen ‘Ja, man! Als ik nu Ronnie Flex en Jonna Fraser erop gooi, wordt dat gewoon een gekke hit.” Ik had al een plaat met Ronnie dus ik dacht dat het heel makkelijk zou gaan en Jonna ken ik ook gewoon, dus dat wordt easy. Dacht ik.

Dus ik stuur die track op, geen gehoor. Blijkbaar was niemand down om een wereldhit te scoren met mij. Dus toen dacht ik: “Weet je wat? Ik ga Taylor Walcott gewoon proberen.” Bijna alles wat ik heb uitgebracht is samen met Taylor. Dus ik gaf hem die track, zodat hij kon kijken wat hij ermee kon en hij kwam vrij venijnig uit de hoek. Dus hij moest er sowieso op blijven. Toen hebben we heel lang gezocht naar een ander persoon. En ik had zelfs al besloten om die track gewoon aan Taylor te geven om zelf uit te brengen. Tot ik op het briljante idee kwam om Omar erop te gooien. Ik vroeg hem voor de grap of hij er iets mee kon en hij kwam gewoon brutaal. Dus dat is uiteindelijk die track geworden en nu zijn we anderhalf jaar verder. Geen enkel label wilde die plaat hebben, dus toen heb ik hem zelf uitgebracht en tot nu toe gaat het gewoon lekker. Er is een niemand weet challenge bedacht. Zelfs voetballers doen ‘m.

Qua clip hebben we gekozen voor een lyric video om te kijken of het aanslaat of niet. Ik doe alles zelf en ik heb dan wel een Youtube-kanaal met heel veel volgers, maar clips zijn niet goedkoop. Je betaalt minstens 2 tot 3k voor een videoclip. En omdat nou te doen, terwijl je er niet zeker van bent dat je dat terug gaat verdienen.. Dan speel ik liever op safe met een iets goedkopere video en terwijl ik kijk hoe het met de single gaat. Ik heb wel sicke ideeën voor een videoclip, dus mocht er iemand zijn die zich geroepen voelt en die het goedkoop kan doen: ik geef je nu de kans! Er zijn ook zoveel mensen die videoclips maken, maar je moet net diegene vinden die hetzelfde wil als jij. Dus dat is best wel lastig. Daarom heb ik al m’n voorgaande videoclips zelf geregisseerd en geproduceerd.

Het wordt de zomerhit van 2017. Durf ik gewoon te zeggen.

Laat een reactie achter 0 comments

Got Something To Say:

Website made in Amsterdam by SwiftWeb - Algemene voorwaarden