Ticketshop

Open brief aan Amsterdam

Voor een vunzig festivalseizoen: onderteken onze open brief aan Amsterdam

Betuig je steun voor een vunzig festivalseizoen

Ze zijn een belangrijk onderdeel van de identiteit van de stad: iedere zomer weer komen mensen van heinde en verre om te genieten van al het moois wat de Amsterdamse festivals te bieden hebben. Op festivals komen verschillende (sub)culturen, scènes en genres samen: waar je vandaan komt of hoe je eruit ziet maakt hier niet uit. Het draait immers om de gezamenlijke liefde voor de muziek.

Als organisatie merken we echter dat de festivalwereld er niet meer zo rooskleurig uitziet als vroeger. Steeds vaker zien we dat er spanningen ontstaan tussen organisatoren enerzijds, en de gemeente en omwonenden anderzijds. Festivals die al jaren verweven zijn met de identiteit van de stad komen onder druk te staan, en locaties voor (kleinschalige) evenementen worden beperkt in hun mogelijkheden. Voorbeelden hiervan zijn het Oosterpark, Riekerhaven, NDSM-Werf, Diemerbos en ons eigen Vunzige Deuntjes Festival bijna afgelopen zomer.

Onlangs lanceerden we een videobrief, waarin we als organisaties onze liefde betuigen aan de stad Amsterdam, en meteen onze zorgen uiten over de huidige situatie. Als we ook voor de toekomst de Amsterdamse zomers willen blijven vullen met mooie festivals, is het tijd voor actie.

Samen met de gemeente, inwoners van de stad en andere betrokkenen gaan we 12 december in de Balie in gesprek over het huidige festival-klimaat. Bij dit publiek debat wisselen we van gedachten en gaan we op zoek naar oplossingen voor de toekomst. Sta je achter dit initiatief? Maak je je ook zorgen over het festival klimaat in onze hoofdstad (en de rest van ons koude kikkerlandje)? En ben je van mening dat festivals onderdeel zijn van het cultureel erfgoed van de stad? Onderteken dan onze open brief en steun ons initiatief voor een gezonder Amsterdams festival-klimaat hieronder!

Meer informatie over het publieke debat in de Balie op 12 december vind je hier via Facebook.

Ondertekenen

Ondertekenen

 

 

Website made in Amsterdam by SwiftWeb - Algemene voorwaarden