Ticketshop

Nieuws

2 jun
We spraken met Poria van BALLINNN’ over zijn festivalervaringen
Door: Vunzige Deuntjes Redactie

Het Vunzige Deuntjes Festival organiseren we dit jaar met de tofste partners en die moeten natuurlijk geïntroduceerd worden! Deze week laten we je kennis maken met Poria van BALLINNN’. Hij vertelde aan ons waarom SANGO de beste DJ op aarde is en waarom je maar beter niet in slaap kan vallen op een afterparty.

Hoi, Poria! Vertel, wat doe je precies bij BALLINNN’?
Ik hou me vooral bezig met de video content. Dat doen we eigenlijk pas sinds kort. BALLINNNʼ is zeven jaar geleden opgezet en het gaat super goed! Ik ben er drie jaar geleden bij gekomen en inmiddels zijn we flink uitgebreid. Er is altijd een leuk sfeertje bij ons op kantoor, behalve als we gaan pingpongen, dan bashen we elkaar eigenlijk alleen maar. Daarnaast organiseren we regelmatig huis en bootfeestjes.

Feesten jullie ook vaak op kantoor?
Nee, eigenlijk niet, de locatie is er niet echt geschikt voor. Wel gaan we regelmatig met het hele team en andere leuke mensen een bootje huren. Verder staan we elke zomer op een aantal festivals, zoals bij Vunzige Deuntjes. Op Solar Festival kapen we altijd een grote veerboot. Dan nodigen we verschillende DJʼs uit die we elk een kwartier laten draaien. We maken er echt een wedstrijdje van wie het hardste draait. Die feestjes gaan altijd helemaal tot het gaatje. Afgelopen jaar stonden we ook op Encore, waar we een feestje gaven in een grote hijskraan.

Wat is de raarste manier waarop je ooit bent versierd op een festival?
Ik word eigenlijk nooit echt versierd. Als jongen ben jij diegene die het initiatief neemt denk ik.

Wanneer is een DJ set voor jou geslaagd?
Voor mij is het belangrijk dat er een goede opbouw in zit. Dus bijvoorbeeld beginnen met wat classic tunes of Afro Beats ofzo en dan toewerken naar iets harders. De beste muziek om op te feesten is voor mij UK Garage/Bass of gewoon trap shit. Al die genres met elkaar mixen is natuurlijk raar. Maar een breed palet aan sounds hebben vind ik wel dope.

Heb je ooit een smoes gebruikt om een festival binnen te komen?
Ja, zeker weten. We hebben heel vaak gehad dat de kaartjes waren uitverkocht en dat er vrienden buiten stonden dan toch naar binnen moesten of whatever. Dan is het toch wel de opdracht om die mensen naar binnen te krijgen. Een paar jaar geleden hadden we een aantal peoples ontmoet op een festival aan wie we vertelden dat we een feestje op een boot gaven. Die zeiden: ‘prima, maar we moeten eerst naar huis om een tas te pakken.’ We wisten toen nog niet dat als je het terrein afgaat je niet meer naar binnen mag. Toen die mensen weer terugkwamen zeiden we tegen de security dat zij onze achtergronddansers waren. Terwijl er op dat festival eigenlijk nooit achtergronddansers zijn, haha. Het was heel erg on the spot, maar het werkte blijkbaar wel. Die beveiliger had geen idee, dus prima.

Wat is het meest beschamende dat je ooit hebt meegemaakt op een feestje?
Ik ga geen namen noemen! In ieder geval waren we een keer op een afterparty van een festival. Het ging er echt heftig aan toe, iedereen had heel veel gedronken of was off the shits. En één iemand was heel erg off the shits en die viel in slaap, terwijl het feestje nog in volle gang was. We hebben die persoon toen in een Farao houding op de grond gelegd op een matras. Dat zag er wel echt heel grappig uit, want iedereen om hem heen was nog aan het dansen.

Waarom moet iedereen naar het Vunzige Deuntjes Festival komen volgens jou?
Het gaat sowieso MAH gaan. De line-up is super gevarieerd en er is voor iedereen wel wat. Op Vunzige Deuntjes verzamelen zich naar mijn idee ook de mooiste vrouwen. Daarnaast heeft iedereen gewoon zijn eigen stijl op het festival en ook niet bang om dat te laten zien. Iedereen is super mooi gekleed en heeft er echt over nagedacht. Ik vind dat altijd wel leuk om te zien op een festival, dat iedereen er gewoon uniek uitziet. Het is naar mijn idee altijd een succes.

En waarom moet iedereen naar jullie stage komen?
Omdat onze stage het leukste is. En omdat we SANGO hebben, naar mijn idee één van de beste DJ’s. De manier waarop hij classic mixt met zijn eigen gesampelde versies is gewoon echt uniek. Zijn muziek is een cocktail van trap, future, soul en baile funk. Die shit is echt van hem en brengt een vibe die je nergens anders kan horen. Wanneer je naar video’s kijkt van zijn shows of live-sets zie je gewoon dat het publiek helemaal los gaat. Hetzelfde geldt voor Jarreau Vandal, die ook bij ons komt draaien. Daarnaast staan we voor het eerst met het BALLINNN’ soundsystem op jullie festival. Dat is ook een primeurtje. Onze line-up is gewoon van het begin tot het eind hard gaan.

Laat een reactie achter 0 comments

Got Something To Say:

Website made in Amsterdam by SwiftWeb - Algemene voorwaarden