Ticketshop

Events

20 mrt
De hostingpartners van Vunzige Deuntjes Festival 2017
Door: Vunzige Deuntjes Redactie

Omdat jullie als bezoekers ook graag willen weten wat je kunt verwachten van Vunzige Deuntjes festival 2017 hebben we de hostingpartijen van dit jaar even op een rijtje gezet. Lees en leer!

Afrolosjes and Friends

Al ruim twee jaar voorziet Afrolosjes het Amsterdamse nachtleven van de lekkerste Afro-tunes. Niet gelimiteerd tot een bepaalde stroming, maar een greep uit het brede aanbod van tracks met herkenbare Afrikaanse drumpatronen. Van traditionele nummers afkomstig van het continent tot de urban sound uit grote steden in Afrika en uit de diaspora. Dit jonge team aan dj’s, producers en mc’s weet een feestje te bouwen en doet er alles aan om de dansvloer gevuld en in beweging te houden. 

Stil staan is geen optie… Iedereen gaat Losjes!

CHIPS

Een Rotterdam-based groep van wisselende creatievelingen. Elk in eigen vorm, elk op eigen kracht. Dit creatieve collectief is sinds november ’15 wekelijks aan het roer op de donderdagavonden in BAR en heeft daarmee nationaal en internationaal aandacht gewonnen bij partijen als Boiler Room, Red Light Radio en Puma.

Door nauw samen te werken met talenten is dit collectief uitgegroeid tot een broedplaats voor muziek-, kunst- en fashion creatieven. Van de Chipsocial Magazine en de live avond DIPS, tot een merchandise line met Venour en tal van samenwerkingen met kunstenaars. Naast de wekelijkse clubavond hosten de mannen regelmatig CHIPS festivalstages en stappen ze een paar keer per jaar in het vliegtuig voor club tours in Azië.

Verder heeft CHIPS allerlei hostings gedaan met onder andere IAMNOBODI, Jarreau Vandal, Bondax en Cherokee. De droom, de levenswijze, exact wat ze wereldwijd ambiëren te verspreiden. Verwacht van CHIPS een hele diverse sound waarin onder andere neo-soul, hiphop, southern rhythm beats, house en black rock elkaar ontmoeten.

Crossovers

Crossovers is in 2013 opgericht met in het achterhoofd verschillende stijlen house op 1 avond met elkaar te combineren. Na de Canvas en Barkode vonden de heren hun thuisbasis in de Club Up/De Kring. Hier hebben wij 3 jaar met veel plezier gezeten. Omdat wij op de zaterdag de mogelijkheid hielden om twee areas te programmeren deden we in de kring altijd hiphop en RnB wat meteen een doorslaand succes was. 

In de afgelopen jaren heeft Crossovers al heel wat hostings gedaan. Onder andere eerder op ons festival (2x), Air, Ondiep (Sloterparkbad) en Magneetfestival. 

Nu na 3 jaar hebben ze de Clubup vaarwel gezegd en zijn ze nu gevestigd in de Paradiso. Daardoor breekt er een nieuwe en spannende tijd aan voor Crossovers waar zij weer bezig zijn om onszelf opnieuw uit te gaan vinden. 

Zij zijn super blij dat ze dit jaar weer een stage mogen bij ons mogen hosten en dit jaar doen ze het samen met Over The Moon, een organisatie waar wij keihard achter staan ook!

Fiesta Macumba

Fiesta Macumba maakt al jaren het nachtleven en de festivals onveilig met het inmiddels bekende recept: dansen, flirten en genieten van de lekkerste Música Latina van toen en nu! De Macumba Soundsystem & friends bombarderen de dansvloer met een molotovcocktail van exotische geluiden: merengue, reggaeton, cumbia, dancehall, kuduro, salsa, pachanga, tropical bass, latin hiphop, afro… Alles wordt in de blender gegooid met een dampende dansvloer als resultaat!

Ze bewezen het eerder bij ons, maar ook op festivals als Lowlands, Down The Rabbit Hole en Paaspop, en met uitverkochte zalen door het land belooft dit een knaller van een fiesta te worden!

Hippe Types B

Het begon met een virus en iedereen wilde geïnfecteerd raken. Hippe Types B kwam, zag en overwon.

Van hun eerste festival hosting op ons eigen festival naar Pitch festival, Lowlands en Solar Festival naar boekingen op Amsterdam Open Air, By the Creek festival, Kroongetuige hebben de mannen méér dan bewezen dat ze een virus zijn dat niet zomaar zal verdwijnen uit de scene.

Na een onwijs drukke periode waarbij de Hippe Types zowat elke donderdag Club Nyx onveilig maakte met hun club-avonden, elke zondag de Dolly op hun kop zetten met Sloppy Sundaes diverse andere concepten in inmiddels bijna elke andere venue in Amsterdam met daarnaast tijd voor iedere week een bomvolle agenda aan boekingen die ze op hun beurt ook weer helemaal op hun kop zetten hebben ze een paar stapjes terug gedaan. De donderdagen in de Nyx zijn niet meer en de focus ligt op boekingen en club-avonden waar ze extra veel affiniteit mee hebben.

En als allereerste festival-liefde kan Vunzige Deuntjes daarom niet missen in hun repertoire.

Daarom óók dit jaar weer een HTB stage op het festival, met dit jaar een block-party’esque feeling, vibe en uitstraling!

“Blijf lachen, kijk naar jezelf en houd de ziel zuiver. De rest volgt vanzelf”

 

Over The Moon

Over The Moon bestaat al tweeëneenhalf jaar en is een feestje waarin house altijd de basis van de avond vormt. Ze streven ernaar elke editie een Engelse dj als headliner te boeken en zijn of haar sound bepaalt dan de muzikale insteek van de avond. Ze vinden het belangrijk om zich te onderscheiden van andere organisaties door  uitstapjes te maken naar UK house, UK bass en garage. 

Chicago Social Club is momenteel de thuisbasis, maar de jongens van OTM hebben ook vaak genoeg in onder andere Club Up, Studio-K, AIR, De Helling en de Q factory gestaan. Met resident dj’s als Quentin van Honk, Gideon Fierman, Martien V. is dat ook niet heel gek. Ze zullen dit jaar een stage hosten in samenwerking met Crossovers waar ze ook buiten ons festival om veel mee samenwerken.

Zwarte Koffie

Maak kennis met Zwarte Koffie! Naast de vaste avonden in de Paradiso, TivoliVredenburg en Lowlands, raakt nu ook de rest van het land bekend met dit extra sterke recept. In de fameuze Zwarte Koffie-stijl, worden alle hoeken van het muzikale spectrum aangedaan. Zo voert een typische avond Zwarte Koffie van hiphop naar house en van disco naar nieuwe elektronische tracks. Dit alles onder leiding van DJ’s D-Rok en MR. Speak, die een sterke mix van zwarte muziek in haar breedste vorm laten horen. Maak je klaar voor een extra sterke bak deze zomer!

Laat een reactie achter 0 comments

Got Something To Say:

Website made in Amsterdam by SwiftWeb - Algemene voorwaarden