Ticketshop

Nieuws

29 mei
6 redenen waarom Amsterdam Open Air ons favoriete festival is
Door: Vunzige Deuntjes Redactie

Alleen omdat wij zelf een hééél leuk festival aanbieden, betekent dat natuurlijk niet dat wij andere festivals niet leuk kunnen vinden. Wij houden eigenlijk van alle festivals of ze er nou techno, house of hiphop draaien. Helemaal als de zon schijnt. Zonnebril op en gaan met die banaan. Van alle festivals die er tegenwoordig zijn hebben we echter stiekem wel een beetje een favoriet en je raadt het al, dat is Amsterdam Open Air. En niet alleen omdat we er zelf ook staan. Waarom dan wel? Nou, daar kun je achter komen als je nog even door leest.

Er is veel te beleven

Op Amsterdam Open Air is in elke hoek wel wat te beleven. Naast de fantastische randprogrammering, waar menig festival wat van zou kunnen leren, is er ook heel veel diversiteit wat muziek betreft. Van lekker gaan op je favoriete danceplaten geselecteerd door onder andere Girls Love DJ’s tot knallen op de wat hardere beats van Format of Straf_Werk. Maar ook je favoriete feestje op donderdag Super Social is aanwezig met een eigen stage. En wat te bedenken van podia als AfroLosjes en Arabic By Night die weer een hele eigen sound hebben. Allemaal op één plek! Er is zo’n groot aanbod dat we bijna zouden vergeten dat ook we er zelf een stage hebben.

Foto: Jordi Wallenburg

Heel Amsterdam is daar

Als je niet uit Amsterdam komt is Open Air helemaal niet zo heel anders dan andere festivals, kunnen we ons hier op de redactie voorstellen. Als je er wel vandaan komt is het net een schoolreünie. Om de tien stappen kom je wel iemand tegen die je kent, al was het maar omdat je ze vorig jaar op Open Air hebt ontmoet. Als organisatie met roots in de hoofdstad (kunnen wij verder ook weinig aan veranderen) is dat natuurlijk wel een pluspuntje.

Zuidoost in het zonnetje

Mensen van buiten Amsterdam zullen er vast veel enge verhalen over gehoord hebben, maar het valt allemaal best mee daar in Zuidoost. Het is wel zo dat dit stadsdeel een beetje het ondergeschoven kindje is van onze mooie hoofdstad, maar dat is één weekend (okay, enkele weekenden) per jaar niet het geval. Dan is het Gaasperplas heel even het middelpunt van de mooiste stad ter wereld met enkele van de mooiste mensen van het land op één plek.

Foto: Exsterno-Photography

Festival-trends spotten

Het is misschien niet het eerste festival van het seizoen, maar we kunnen het er waarschijnlijk wel over eens zijn dat Open Air ieder jaar wel het hipste festival van het seizoen is. Hier kom je elk jaar de trends van het komende festivalseizoen tegen, maar echte kenners wisten dit natuurlijk al lang.

Een collectie van heerlijke mensen

Het lijkt wel alsof er alleen maar mooie mensen naar Open Air komen en wij denken te weten waarom: er komen alleen maar mooie mensen naar Open Air. Dik, dun, groot, klein, man of vrouw. De rest van het jaar mag er geslonsd worden, maar voor Open Air gaat er ogenschijnlijk een hele andere kledingkast open. Iedereen ziet er extreem  goed uit. Letterlijk iedereen. We love it.

Foto: Jordi Wallenburg

Het altijd mooie weer

We verdenken de organisatie er stiekem van dat ze het mooie weer elk jaar gewoon kopen, want het begint ondertussen wel een beetje op te vallen. Ook al hoor je ons totaal niet klagen!

 

 

Laat een reactie achter 0 comments

Got Something To Say:

Website made in Amsterdam by SwiftWeb - Algemene voorwaarden