Ticketshop

Muziek

17 jul
In gesprek met: Rewind
Door: Vunzige Deuntjes Redactie

Als je aan rewinden denkt, denk je vast aan de terug spoel knop op je oude videorecorder of Netflix. Niets is minder waar voor Rewind, alleen spoelen zij terug naar de hitjes van toen en fast forwarden ze naar de hits van nu! Dit jaar hosten ze de throwback stage op het Vunzige Deuntjes festival 2019 en dat belooft een muzikale reis te worden.

Hoe Rewind is begonnen, waar je ze kan vinden op het festival en waarom jullie bij hun stage aanwezig moeten zijn, vind je allemaal hieronder! Voor het derde deel van deze serie gaan we in gesprek met Pim Litjens; één van de organisatoren en oprichter van Rewind en hostingpartner van ons festival.

Heb jij nu al zin om een muzikale reis door de tijdperken heen te maken? Beluister hier dan de door DJ java gemaakte mixtape van Rewind!

 

Zou je jezelf even kunnen voorstellen?

“Ik ben Pim Litjens, 28 jaar en woon in Amsterdam en ben de oprichter van Rewind.”

 Hoe zijn jullie begonnen met Rewind?
“Tijdens mijn studententijd heb ik veel in het buitenland gewerkt. Zomers op Mallorca, Lloret de Mar en een stage op Curaçao. Hier was ik werkzaam in het nachtleven. Ik leerde er ontzettend veel mensen kennen. Toen ik terug was in Nederland dacht ik; nu ga ik zelf mijn eigen feesten organiseren. Een van mijn goede vrienden, Walter Looks, draaide altijd al de Rewind sound, dit vond ik geweldig! Het concept was er al snel. Toen nog de juiste plek. We hadden geen betere plek kunnen wensen om te starten! Chapter21 was iedere zaterdagavond van ons!”

Hoe zou je Rewind het best kunnen omschrijven?
“Het vrouwvriendelijke feest waarbij ieder nummer een bepaalde herinnering bij de bezoekers oproept. Kortom, Rewind draait om een gevoel: Dat van vrijheid, creativiteit en vooral kwaliteitsmuziek.”

Als je één muziektijdperk mocht kiezen welke zou dat dan zijn?
“Terug naar de classics uit de jaren 90!”

Wat is jouw favoriete festival?
“Ik heb meerdere favoriete! Dit jaar staan Lowlands, Wildeburg, Jungle Festival en natuurlijk Vunzige op het lijstje waar ik heel erg naar uitkijk!”

Welke track zou jij eindeloos kunnen rewinden?
“Mockingbird van Eminem”

Wat was je eerste reactie toen Vunzige deuntjes vroeg of jullie een stage wilden hosten op het festival?
“Vunzige Deuntjes Festival stond altijd al heel hoog op ons lijstje! Toen we gevraagd werden om de throwback area te hosten kon ons geluk niet op! Vooral toen ze vertelde dat ze dit jaar alleen met de A labels van Nederland wilde werken! Dan voel je je trots en kan je niet wachten op de showdag”

Waarom moeten mensen bij jullie stage aanwezig zijn?
“Bij de Rewind stage kun je niet stilstaan! We hebben een heerlijke line up met o.a. Irwan, Flava, Snelle Jelle, Wallter Looks en nog veel meer. We mogen weer even terug in de tijd. Terug naar de tijd waar de aller-allerbeste muziek vandaan komt!”

Waar op het festival ben jij te vinden naast jullie eigen stage?
“Ik ga sowieso Ronnie Flex & Deuxperience [live] checken op de Vunzige stage! De set van Dj Abstract op de Encore stage. Jayh is een van mijn Nederlandse favoriete en hij staat van 16.00-16.30 uur bij de Waserette en Afrolosjes stage. En de Chicken Waffles foodtruck als hij er dit jaar ook weer staat!”

Laat een reactie achter 0 comments

Got Something To Say:

Website made in Amsterdam by SwiftWeb - Algemene voorwaarden