Ticketshop

Muziek

27 mrt
Docu Bubbling Bandje 64 sinds vrijdag te zien op NPO3.nl
Door: Vunzige Deuntjes Redactie

Sinds afgelopen vrijdag is de documentaire over de grondleggers van bubbling, DJ Moortje en MC Pester, online te bekijken. In de docu is te zien hoe het genre zich ontwikkelt tot één van Nederlands grootse muzikale exportproducten.

Even in het kort: bubbling is een versnelde vorm van dancehall en begon ooit in de achterbuurten van Rotterdam en Den Haag. DJ Moortje besluit op een avond zijn draaitafel van 33 naar 45 toeren te zetten en daarmee is bubbling geboren.

De makers (Wensly Francisco en Sanderijn Loonen) vonden het de hoogste tijd om het verhaal van DJ Moortje en MC Pester te vertellen. In een kort uurtje zien we oud zeer, het conflict, de liefde voor de muziek en de uiteindelijke poging tot een comeback.

Ook artiesten als DJ Chuckie, Bizzey (Yellow Claw), Ruben (The Partysquad) en Wayne Marschall (musicoloog aan de universiteit van Harvard) vertellen in de documentaire uitgebreid over de impact van het genre.

Deze docu is een must voor muziekliefhebbers die meer over muziek willen leren en voor echte fans van Vunzige Deuntjes. Check hem hier.

Via Top Notch

Laat een reactie achter 0 comments

Got Something To Say:

Website made in Amsterdam by SwiftWeb - Algemene voorwaarden