Ticketshop

Lijstjes

22 mei
Wat tips van ons voor jou tegen een kater
Door: Vunzige Deuntjes Redactie

We weten allemaal dat niet drinken voor de meesten van ons geen optie is. Cocktails en mixdrankjes zijn gewoon lekker. En ja, dat alles toevallig een stukje makkelijker gaat met een paar drankjes op, is heel mooi meegenomen. Daarom gaan we hier niet lopen verkondigen dat je minder bruine drank moet drinken, minder bier naar binnen moet gieten of überhaupt minder moet drinken. We zijn je moeder niet. Wij zijn er om je te helpen en het probleem is de kater, niet het drinken an sich. Bovendien kan het drinken vaak niet voorkomen worden, maar de kater wel.

Voor het drinken

Goed eten
Goed (lees: veel) eten zorgt ervoor dat alcohol minder snel in het lichaam wordt opgenomen. Rood vlees bevat een bijzonder hoge concentratie aminozuren en B-vitaminen en deze helpen de nare neveneffecten van alcohol tegen te gaan.

Veel rusten
Rusten wordt sowieso enorm onderschat. Zowel voor als na het drinken, is het belangrijk dat je je rust pakt zodat je lichaam kan herstellen.

Tijdens het drinken

Veel water
Alcohol drinken blokkeert de aanmaak van een stofje genaamd vasopressine. Dit zorgt ervoor dat je nieren water rechtstreeks naar de blaas sturen in plaats van het in je lichaam te houden. Daarom moet je zo vaak naar de wc als je eenmaal bent gegaan en dít zorgt er dus voor dat je zo uitdroogt. Drink daarom regelmatig water gedurende een avondje zuipen.

Duurder is beter
Als je je al die tijd afvroeg waarom Grey Goose zo duur was, laat ons die vraag dan bij dezen voor je beantwoorden. Hoe duurder de drank, des te meer deze gezuiverd en gefilterd is, wat voor een minder heftige kater zorgt. Duurdere drank zorgt er over het algemeen ook voor dat je minder drinkt, dus dat zal voor velen op jaarbasis ook het aantal katers doen afnemen.

Vermijd prik
Koolzuur versnelt het proces waarmee alcohol in het lichaam opgenomen wordt, dus als je sap kunt kiezen, kies dan altijd voor sap. Vers sap bevat bovendien meer vitaminen dan frisdrank, maar dat wist je vast al.

Na het drinken

Vocht is your friend <3
Een kater is voor een groot deel een uitgedroogd lichaam — daar komt dat hele “je-moet-écht-water-drinken” vandaan. Maar wat dan? Nou:

  1. Kokoswater. Koksowater is eigenlijk een wondermiddel bijna alles. Bevat elektrolyten en anti-oxidanten, maar bijna geen vet of calorieën.
  2. Sportdrankjes, zoals Aquarius. Deze helpen ook bij de aanvulling van elektrolyten.
  3. Gemberthee. Gember helpt heel goed tegen misselijkheid. Wel eerst wat eten! Gember kan je maagwand namelijk irriteren.
  4. Sprite. Volgens dit onderzoek kan Sprite acetaldehyde, een stofwisselproduct van ethanol (dat in alcohol verwerkt zit) afbreken.
  5. Vers sap. Veel vitaminen, vooral vitamine C, helpen je lever alcohol afbreken.

Eet een banaan
Bananen liggen zacht op de maag en zitten vol magnesium, wat ook weer een elektrolyt is.

Koffie is the enemy!
Koffie is not your friend als je een avond goed hebt gedronken. Koffie is namelijk een diureticum, wat inhoudt dat je ervan moet plassen. En dat is precies wat je niet wil als je al uitgedroogd bent.

One pijnstiller a day keeps the doctor away
Neem preventief ibuprofen of advil voor het slapen gaan. Dit kan in beperkte hoeveel namelijk nooit kwaad. Vermijd paracetamol echter als de pest, want je lever en nieren hebben het op dat moment al zwaar genoeg!

We hopen je zo geholpen te hebben. Veel succes en drink met mate(n)!

Laat een reactie achter 0 comments

Got Something To Say:

Website made in Amsterdam by SwiftWeb - Algemene voorwaarden