Ticketshop

Lijstjes

9 mei
Een paar van de aller-aller-allertofste festivallocaties op een rij
Door: Vunzige Deuntjes Redactie

Er komen elk jaar meer festivals bij en elk jaar wordt het onderscheid ogenschijnlijk kleiner. De meeste festivals lijken tegenwoordig qua programmering en een gebrek aan randprogrammering steeds meer op elkaar. Of toch niet? Sommige festivals gebruiken hun locatie(s) om zich te onderscheiden van de rest en doen dat op zo’n manier dat het een onderdeel wordt van de festivalervaring. En de onderstaande locaties doen dat zo goed dat we er iets over wilden zeggen.

Het Oosterpark gazebo (voormalig mainstage Appelsap)

Vroeger, in een ver en grijs verleden, was Appelsap gratis. Het werd tevens ergens anders in Amsterdam-Oost gehouden, namelijk in het Oosterpark. We weten dat niet alles vroeger beter was, maar met optredens van Clipse, Waka Flocka Flame, Method Man, Redman, Danny Brown, Opgezwolle en nog veel meer wordt het lastig om dit podium te vergeten. Tot er meer epische boekingen in het Flevopark voorbij komen (wat volgens ons een kwestie van tijd is), blijft dit één van de tofste podia binnen de ring van Amsterdam.

De NDSM-kraan

Het industriële karakter van het NDSM-terrein, zorgen ervoor dat het beter tot z’n recht komt als het gebruikt wordt op events met muziek die daar beter bij aansluit. En dat is toch vooral een elektronisch geluid. Denk hierbij aan house en techno, maar ook dubstep en andere vormen van moeilijke dansmuziek waar je eigenlijk niet op kan dansen. De NDSM-kraan vormt samen met de gazebo in het Oosterpark het geheel aan toffe festivallocaties binnen de ring.

X-Ray (Lowlands)

De X-Ray mag dan wel de kleinste tent van Lowlands zijn, het is tevens de meest experimenteelste. Het feit dat er daarnaast maar 150 mensen tegelijk in passen, maakt dat elke ervaring — hoe wild of gek — ook altijd iets intiems heeft. Dat is best iets indrukwekkends op het grootste festival van ons kleine kikkerlandje.

Q-Dance (Mysteryland)

Van alle stages op deze lijst is dit de enige die het volledig van z’n eigen aankleding moet hebben en die aankleding is dan ook echt megahard. Met podia als deze is het natuurlijk niet gek dat een dagkaartje voor Mysteryland richting de tachtig euro kost.

Aqua Mundo (Bungalup)

“Als je besluit dat je een heel bungalowpark gaat gebruiken als festivalterrein, doe je er slim aan om ook het aanwezige zwembad in te zetten,” dat wist de organisatie van Bungalup maar al te goed. Als je er nog nooit bent geweest, weet dan dat waarschijnlijk geen enkel ander feestje ooit gaat evenaren wat Bungalup er vijf jaar lang heeft neergezet en dat is best jammer.

De Gashouder (Awakenings)

Nederland, Amsterdam, Haarlemmerweg, 14-07--2006; de gerenoveerde gashouder op het terrein van de voormalige Westergasfabriek; de gashouder is te huur voor manifestaties, concerten, tentoonstellingen, exposities, beurzen e.d. het ernstige vervuilde terrein is inmiddels gesaneerd en vormt het nieuwe Westerpark; cultuur, industrieel en cultureel erfgoed; milieu, bodemverontreiniging, gif foto Siebe Swart / Hollandse Hoogte

De Gashouder is met haar pilaarloze binnenruimte en gietijzeren plafondconstructie, het meest karakteristieke gebouw van de Westergasfabriek.

Zo wordt de Gashouder omschreven op de website van de Westergasfabriek en beter gaat het ons niet lukken. Awakenings is bovendien het enige event dat bij naam genoemd wordt. Gevalletje enough said, als je het ons vraagt.

Velsen Valley (Dance Valley)

Er zijn weinig festivals met een concept zo sterk als Dance Valley. De naam zegt alles wat je moet weten over de locatie, maar is inhoudelijk ook breed genoeg om ondanks veranderingen in trends en muziekstromingen elk jaar toepasbaar te blijven. Als festivalganger moet je op z’n minst één keer in die vallei gestaan hebben.

Onder de A2 (By The Creek)

Vorig jaar waren we onderdeel van By The Creek Festival en damn son… Kijk dat nou even!

Mainstage Diemerbos (Vunzige Deuntjes)

Sorry, maar we kunnen natuurlijk niet zo’n artikel schrijven zonder onszelf hierin te vermelden. Ok, technisch gezien hebben we het over het Diemerbos waar wel meer festivals gehouden worden, maar goed. Wij zien het lekker als ons festivalterrein.

Laat een reactie achter 0 comments

Got Something To Say:

Website made in Amsterdam by SwiftWeb - Algemene voorwaarden