Ticketshop

Lijstjes

11 mei
De 15 beste DJ Mustard-producties op een rij
Door: Vunzige Deuntjes Redactie

Ook als je misschien niet weet wie DJ Mustard is, is er toch een grote kans dat je los bent gegaan op meerdere van zijn producties. Sinds 2011 is hij namelijk verantwoordelijk voor het kickstarten van menig clubavond met zijn beats. Je weet ook precies dat het zijn beats zijn aan zijn welbekende “Mustard on the beat, hoe” en zijn gewoonte om AL-TIJD iets van een 90’s sample of iets in z’n nummers te verwerken. Of het nou de beat zelf is, de melodie van het refrein of de tekst van de bridge of iets dergelijks. Let er maar eens op. Omdat hij echt extréém veel muziek maakt, hebben we ervoor gekozen om ons te beperken tot de singles die platina zijn gegaan. Ook waren we geschokt om erachter te komen dat Body Language van Kid Ink helemaal niet door DJ Mustard geproduceerd is. Zo leer je nog eens wat. NB. We hebben pas vanaf de top 5 commentaar bijgevoegd.

15

14

13

12

11

10

9

8

7

 

6

5

“Rack City”. Het nummer waar het voor het grote publiek allemaal mee begon. Mustard on the beat, hoe!

4

“Be Real” is één van de tofste producties in deze lijst. Twee verschillende stijlen die heel goed samengevoegd zijn. Hulde!

3

I Don’t Fuck With You is één van de betere break-up songs van de afgelopen vijf jaar. Eindelijk een keer geen slow jam. Lekker grof. Heerlijk om op mee te zingen als net-net uit is. Fun fact: de intro en de break zijn geproduceerd door Kanye West.

2

Door dit nummer realiseerden wij ons dat het alleen in R&B-nummers doodnormaal is om het te hebben over hoe je iemands chick of man steelt. In andere popmuziek gaat het in het uiterste geval vaak over op een afstandje verliefd zijn, maar alleen in de glijerige wereld van R&B wordt er ook echt werk van gemaakt. Wat dat betreft laten Omarion en Chris het wel heel smooth klinken. Bovendien is het ook geweldig om Jhene Aiko te horen zingen dat “you gotta eat the booty like groceries”, toch?

1

Tsjah, wat valt er nog over te zeggen over “Don’t Tell Em”? Dit nummer was zeker een jaar het nummer waar de turnup mee werd afgetrapt bij Vunzige Deuntjes. Props voor DJ Mustard. 

BONUS

 

Laat een reactie achter 0 comments

Got Something To Say:

Website made in Amsterdam by SwiftWeb - Algemene voorwaarden