Ticketshop

Lijstjes

8 mei
9 golden oldies die onze kinderharten sneller doen kloppen
Door: Kenza Benjekra

Broederliefde, Sevn Alias, Lil kleine. Een kleine greep van de artiesten die voorbij komen tijdens het stappen. Maar als je neefjes en nichtjes van tien luid mee-blèren dat ‘die bitches komen plakken’, vraag je jezelf dan ook niet soms af waar jij op die leeftijd naar luisterde? Juist, ik ook. En daarom ben ik voor jullie in het archief te gedoken.

Fouradi ft. Gio – Jong, rijk & sexy (2008)

Gio steelt nog steeds vrouwenharten, maar vroeger deed hij dat met een heel ander kapsel..

Fouradi – Ping (2010)

Een paar jaar geleden vroeg je niet om een telefoonnummer, nee. Ping was de bóm! Net als Fouradi trouwens. Deze broers brachten altijd de lekkerste tunes voor je schoolfeesten.

Yes-R & Soesie B – Hey schatje (2007)

Deze man heeft zijn carrière deels te danken aan zijn neef én zijn charme.. Natuurlijk ook aan zijn talenten!

K-liber – Viben (2004)

Oké, misschien stamt dit liedje uit 2004, maar het blijft nog altijd een gangmakertje. Wie schuurde jij op dit liedje?  

Brainpower – Dansplaat (2002)

Zijn echte naam zal ik maar niet verklappen, die moet je zelf maar even googlen. Tegenwoordig hoor je niet heel veel van hem, maar hij heeft een aantal goede nummers uitgebracht. Fouten maakt hij elke dag maar niet als hij rapt… Ik heb dan ook twee liedjes van de beste man eruit geplukt.

 The Partysquad ft. Brainpower – Non Stop (2008)

The Opposites ft. Dio & Willie Wartaal – Dom, lomp & famous (2007)

Niet het meest vrouwvriendelijke nummer, maar toch zeker een hit. Misschien een leuk weetje: in 2011 waren the Opposites ‘Ambassadeurs van de Vrijheid’. 

Ali B ft. Yes-R & The Partysquad – Rampeneren (2006)

Dit liedje mocht niet ontbreken in mijn lijstje. Als het niet de grootste hit was van 2006, dan is het wel een hele grote. In die tijd kon The Partysquad ook niet ontbreken. Een echte hit..

Brace ft. Ali B – Hartendief (2007)

Ik ben blij om te zien dat deze man zijn muzikale carrière door wilt zetten, maar zullen we even terug in de tijd gaan? Toen Brace nog een echte hartendief was? Een hartendief zijn zit duidelijk in zijn familie, want mijn hart smolt toen ik een foto van zijn zoontje zag..

Laat een reactie achter 0 comments

Got Something To Say:

Website made in Amsterdam by SwiftWeb - Algemene voorwaarden