Ticketshop

Lijstjes

19 mrt
15 kijktips voor als je het even niet meer weet
Door: Vunzige Deuntjes Redactie

Dag zes in quarantaine. Je scrollt voor de 372ste keer verloren door je Netflix-lijst heen. Weer niks gevonden. En nu? Geen stress liefjes: we hebben wat van onze persoonlijke favorietjes bij elkaar geraapt voor jullie. De één wat meer voor de hand liggend dan de ander, maar allemaal het checken waard. Docu’s, series, films: je kunt weer even vooruit. <3   

De Vlucht Van Ronnie (2020)

Waar het in het eerste deel van de docu vooral gaat over Ronnie’s glow up en zoektocht naar zijn muzikale identiteit, zie je in ‘De vlucht van Ronnie’ de keerzijde van al het succes. De druk van het vaderschap, het maken van een nieuw album, en zijn wietverslaving brengen de nodige struggles met zich mee in zijn weg omhoog. Kwetsbaar, persoonlijk, en daarom oh zo sterk.
TRAILER

La Haine (1995)

De speelfilm La Haine (De Haat) vertelt het verhaal van de drie vrienden Said, Hubert en Vincent. Ondanks hun verschillende achtergronden groeien ze zij aan zij op in de Parijse banlieus, de beroemde en beruchte buitenwijken van de Franse hoofdstad. De zwart-wit-film laat op een rauwe manier zien hoe er achter de glamour en romantiek van Parijs een wereld schuilgaat die je niet zo snel terugziet op Insta.
TRAILER

Homecoming (2019) 

Een film/docu over de legendarische show die Beyoncé gaf tijdens Coachella 2018. Een mooi inkijkje in de manier waarop zo’n grote productie in elkaar zit, zowel voor als achter de schermen.
TRAILER

Dave Chappelle’s Blockparty (2005)

In de docu volg je comedian Dave Chappelle tijdens zijn weg naar het organiseren van een classic ‘blockparty’ in Brooklyn, New York. Een jaar lang reist hij stad en land af om zijn blockparty bij elkaar te regelen, en het eindresultaat mag er wezen. We verklappen niet te veel, maar onder andere young Kanye komt even een liedje zingen.
TRAILER

K.I.D.S (1995)  

In K.I.D.S krijg je een inkijkje in het dagelijks leven van een groepje jonge skaters in de straten van New York. De film laat op een mooie manier zien hoe de jeugdcultuur van de jaren negentig in de grote stad eruit zag. Cultfilm. Leuk detail: Supreme, toen nog de kleine skatestore, heeft een deel van de outfits in de film voor haar rekening genomen.
TRAILER

Beat Street (1984)

Een groepje vrienden uit de Bronx hebben één droom: grote namen worden in de entertainmentindustrie. Hoe? Door New York kennis te laten maken met een dan nog opkomend fenomeen: hiphop.
TRAILER

Black (2015) 

In Black zien we hoe twee rivaliserende jeugdbendes uit Brussel een gewelddadige oorlog met elkaar uitvechten. Ondanks de haat en nijd bloeit er toch iets moois op. Een moderne versie van Romeo en Julia met een rauwe touch: perfect voor een avondje op de bank met bae.
TRAILER

Dope (2015)

Malcolm is een slimme jongen uit één van de mindere wijken van Los Angeles, met een voorliefde voor hiphop uit de nineties. Hij hoopt na de zomer toegelaten te worden tot Harvard, maar komt door een vreemde samenloop van omstandigheden in de drugshandel terecht. Even wat anders dan je standaard coming of age-film.
TRAILER

Mocro Maffia (2018) 

Mocro Maffia is losjes gebaseerd op de gebeurtenissen in de Amsterdamse onderwereld van de afgelopen jaren. Meerdere rivaliserende kampen vechten een bloedige strijd uit om de macht in de hoofdstad, waarbij voor niemand nog echt duidelijk is waar alles begon, of waar het zal stoppen. Vrijdag start seizoen twee, en dat is misschien wel het beste nieuws van de afgelopen tijd.
TRAILER

Poetic Justice (1993)

Justice is een jonge vrouw uit Los Angeles, die na de moord op haar vriend in een depressie raakt. Om hieruit te komen begint ze met het schrijven van poëzie. Wanneer ze postbezorger Lucky ontmoet kunnen ze het in eerste instantie niet zo lekker met elkaar vinden, maar al snel komen ze erachter dat ze meer gemeen hebben dan ze dachten. Hoofdrollen voor Janet Jackson en Tupac, Kendrick die er twintig jaar later een track aan wijdt: kan niet missen, right?
TRAILER

Atlanta (2016) 

Van een dure universiteit gekickt, ruzie met z’n baby momma, struggles met z’n ouders: nee, de jonge Earn gaat niet zo lekker. In de straten van Atlanta probeert hij zijn leven weer op de rails te krijgen. Wanneer de rap-carrière van zijn neef in een stroomversnelling terecht komt, ziet Earn een perfecte mogelijkheid om op die trein te springen. Aanradertje. Fans van Childish Gambino aka Donald Glover vertellen we hier niks nieuws natuurlijk.
TRAILER

Wot do u call it (2003) 

De UK sound is overal tegenwoordig, maar in ‘Wot do u call it’ volgen we de eerste stapjes van wat we vandaag de dag Grime noemen. Vernoemd naar het debuutalbum van één van de grootste ooit uit de Britse scène, Wiley, die zelf ook een plekje heeft in de docu.
TRAILER

Prins (2015)

Een low key pareltje van eigen bodem, met Amsterdam-Noord als decor. Prins vertelt het verhaal van de jonge Ayoub, die tot over z’n oren verliefd wordt op de oudere Laura, een dame uit de buurt. Hij probeert een beetje indruk te maken, maar het wil niet echt lukken. Wanneer hij buurt-gangster Kalpa ontmoet, gespeeld door Freddy van de Jeugd, verandert zijn leven volledig. Leuk detail: een flink deel van de cast had precies 0 acteerervaring toen ze aan de film begonnen.
TRAILER

Top Boy (2019)  

Top Boy vertelt het verhaal van een aantal rivaliserende straatbendes in één van de buitenwijken van Londen. Tip: check eerst even de oude serie. Jaren terug verschenen de eerste twee seizoenen van Top Boy namelijk al op tv, maar kregen die geen vervolg. Totdat Drake zich ermee ging bemoeien. Binnen no-time werd de serie nieuw leven ingeblazen, en dat bleek een gouden zet.
TRAILER

This Is It (2009)

In This Is It wordt Michael Jackson gevolg tijdens de voorbereidingen voor zijn gelijknamige concertreeks in de O2-arena in Londen. Je ziet beelden van zowel op als achter de schermen, en krijgt zo een mooi inkijkje in de manier van werken van The King of Pop. Helaas overleed Michael in aanloop naar de concertreeks en de premiere van de film, wat de beelden nog een beetje bijzonderder maakt.
TRAILER

 

 

Laat een reactie achter 0 comments

Got Something To Say:

Website made in Amsterdam by SwiftWeb - Algemene voorwaarden