Ticketshop

Lifestyle

15 dec
Do’s & don’ts wat betreft het aanvragen van gastenlijst
Door: Jercy Semmeaux

Ik heb al een keer eerder geschreven over de gastenlijst en hoe weinig aanzien men daar tegenwoordig nog voor heeft. De samenvatting van dat artikel is eigenlijk dat de gastenlijst tegenwoordig op dezelfde manier wordt benaderd als Kelly, die thot uit de buurt/uit de club/van insta. En ook al heet die ene die jij kent niet specifiek Kelly, we kennen allemaal wel een Kelly.

Maar goed, bij Vunzige Deuntjes zijn we er om jou te helpen. Dus hieronder volgt een kleine opsomming van do’s en don’t wat betr.. Naja, je hebt de titel vast al gelezen, anders had je niet doorgeklikt.

Kort, maar krachtig
Niemand zit te wachten op een levensverhaal of hoe het gaat met je moeder en je zwangere zus en degene die je aanspreekt 9 van de 10 keer toch al wat er gaat komen, dus kom er maar mee door. Gedag zeggen en je bericht delen is the way to go.

In 1 ruk
De mensen die je gastenlijst-verzoekje moeten verwerken zijn druk. Eerst hoi sturen en dan wachten op een reactie kan resulteren in helemaal geen reactie. Wees eerlijk en duidelijk over hetgeen dat je probeert te bereiken.

Wees beleefd
Net zoals in de meeste situaties in je leven, zal je een stuk verder komen als je netjes en beleefd blijft. Smeken is niet nodig, maar het zal je verbazen hoe weinig mensen weten dat je een zin waarin je iemand om een gunst vraagt niet kunt beginnen met “ik wil”. Denk meer richting “mag ik”, “kan ik” en “heb jij.” Niet heel moeilijk toch?

Wees op tijd
Sommige edities verkopen snel uit. Als je pas om gastenlijst vraagt als een feestje al is uitverkocht is er een grote kans dat de gastenlijst ook al vol zit. We hoeven je hopelijk niet uit te leggen dat die twee dingen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Nee = niet persoonlijk
De gastenlijst is zelden onbeperkt. Het is belangrijk dat men beseft dat er een limiet is aan het aantal mensen dat gratis naar binnen kan. Anders gaat het ten kosten van wat degenen die het feest organiseren proberen te bereiken. Namelijk: geld verdienen met een origineel concept.

Laat een reactie achter 0 comments

Got Something To Say:

Website made in Amsterdam by SwiftWeb - Algemene voorwaarden