Ticketshop

Interview

29 sep
Wie is Shammah Brempong?
Door: Vunzige Deuntjes Redactie

Zoals velen van jullie weten is de Vunzige Familie vrij groot. Er komen veel namen voorbij en we snappen heel goed dat jullie moeite hebben overal een gezicht bij te plaatsen. Daarom gaan we iedereen, of in elk geval een hoop van de vaste gezichten die er bij ons rondlopen, introduceren via deze rubriek.

Wie ben je?
Ik ben Shammah Ansah Brempong, 23 jaar en onlangs afgestudeerd aan CMV. Dus ik ben een professionele CMV’er. Ik ben ook cultureel ondernemer. En woordkunstenaar; ik wil mezelf niet in het hokje spoken word plaatsen.

Wat doe je bij VD?
Ik ben stagemanager. Als stagemanager zorg ik ervoor dat de productie op de dag zelf van begin tot eind goed verloopt. Ik ben ook de contactpersoon voor alle dj’s en voor de locatie. Verder houd ik er ook van om mee te doen met de activaties, zoals de ‘wodka challenge’ of de ‘boete voor goed gedrag’. Voor mijn gevoel kom ik dan meer in direct contact met ons publiek.

Hoe ben je bij VD terechtgekomen?
Zo! Even nadenken… In ons eerste jaar kregen we Good Practices als vak en Arend was een gastspreker. Hij was toen aan het praten en ik weet niet of hij dit zich herinnert, maar letterlijk alle meisjes in de klas hadden zoiets van: “OMG! Wie is die jongen?”

Sharon en ik keken elkaar aan en wij wisten meteen: we moeten dus met hem in contact komen. Dat was eigenlijk ook het moment dat ik met Sharon in contact kwam. Toen volgde er een opdracht vanuit school om een iets te doen voor Old School, waar Arend werkte. En wij gingen dan altijd eerder naar Old School om met Arend en Virgil te praten zodat we een voorsprong hadden op de rest.

Daarna gaf Arend les bij ons op school en hij had op een gegeven moment stagiairs nodig. Dus wij dachten: we doen toch al zoveel voor Vunzige, waarom duiken we er niet nog dieper in? Zo zijn we stage komen lopen bij VD. Ik was productieassistent en ik deed activaties.

Wat trok je aan?
De familyvibes! Maar niet alleen dat, ze pushen je ook gewoon echt om je grenzen te verleggen. Niet bang zijn en vooral gaan voor je dromen. Dat eigenlijk.

Wat vind je leuk aan werken bij VD?
De mensen nog steeds. Als er een sfeer is waar je je comfortabel in voelt en jezelf kunt zijn; dat is hét. Dat hoort iedere organisatie te hebben binnen hun cultuur.

Wat hoop je nog te bereiken met/bij VD?
Nou, afgelopen jaar hadden we voor het eerst een live-stage op het festival. Voor zover ik dat kon gezien, werkte het heel goed. Ik zou wel meer met muziek en dan vooral live artiesten bezig willen zijn. Ik weet niet of zij er ook voor open staan, maar dat zou ik wel willen doen. Meer op de muziek zitten.

Wat doe je naast VD?
Ik schrijf best wel veel. Dus ik word wel eens gevraagd om daarmee op te treden. Waar ik nu voornamelijk m’n focus op leg is Chocolate Swirl. Dat zijn Franny en ik als duo. Niet alleen een dj-duo, maar we willen ook onze visie, filosofie en andere nieuwe dingen waar we mee in aanraking komen verspreiden. Daarnaast werk ik ook bij Nowhere. Daar programmeer ik de workshops en ik ben verantwoordelijk voor het tienerproject, gericht op meiden tussen de 12 en 16 jaar oud. Hier kijk ik naar identiteitsontwikkeling en talentontwikkeling. Wie ben ik? Hoe wil ik dat bereiken? Wat ik heb ik ervoor nodig? En daar dan samen naartoe werken.

Toen ik hun leeftijd was, had ik zelf niet iemand in m’n leven om me te stimuleren en te pushen. Iemand die zegt dat je alles kunt bereiken en de tijd neemt om uit te stippelen hoe je dat dan stap voor stap kunt bereiken. M’n ouders waren er wel, maar zij hebben me nooit echt gepusht. Nu de overheid zoveel regelingen aan het veranderen is, verstikken die kinderen. Dus ik heb zoiets van: nee, zij moeten hun eigen weg daarin zien te vinden. En ik help ze daarbij.

Laat een reactie achter 0 comments

Got Something To Say:

Website made in Amsterdam by SwiftWeb - Algemene voorwaarden