Ticketshop

Interview

9 nov
Wie is Rowan van het Klooster?
Door: Vunzige Deuntjes Redactie

Zoals velen van jullie weten is de Vunzige Familie vrij groot. Er komen veel namen voorbij en we snappen heel goed dat jullie moeite hebben overal een gezicht bij te plaatsen. Daarom gaan we iedereen, of in elk geval een hoop van de vaste gezichten die er bij ons rondlopen, introduceren via deze rubriek.

Wie ben je?
Ik ben Rowan van het Klooster. Ik ben vijfentwintig jaar en ik studeer communicatie aan InHolland.

Wat doe je bij VD?
Ik ben ambassadeur en ik help met activiteiten begeleiden tijdens de clubavonden en festivals.

Hoe ben je bij VD terechtgekomen?
Eigenlijk per toeval. Ik was er een keer nadat ik van meerdere mensen had gehoord dat ik er echt heen moest. Dus toen was ik er en er waren heel veel vrouwen, waardoor ik eigenlijk ben blijven plakken [lacht].

Op een gegeven moment werd ik best wel vervelend, ik was vaak dronken en toen ging ik Stacey lastig vallen met vragen als “wordt het wel druk?” terwijl het dan pas 11u was ofzo. Later was VD op zoek naar ambassadeurs en daar hebben Chadley en ik toen op gereageerd, maar alleen Chadley heeft een mailtje terug gehad. Uiteindelijk ben ik gewoon gegaan en sindsdien ben ik ambassadeur.

Foto: Jordi Wallenburg

Wat trok je aan?
Sowieso de connecties die je op zou doen.

Had je daar van tevoren een bepaald beeld bij?
Ja, het leken me hele leuke mensen. Ik kende ze al enigszins, ik was er toch altijd al bij en ik promootte toch altijd al, dus ik dacht: waarom dan niet ambassadeur worden?

Wat vind je leuk aan werken bij VD?
Ondanks het feit dat je aan het werk bent, voelt het niet als werk. Op het festival afgelopen jaar was ik bijvoorbeeld butler en dan ben je aan het werk met mensen die aan het feesten zijn en die je eigenlijk gewoon de hele tijd pushen om mee te feesten. Dus het is wel werk, maar omdat het zo ontspannen is lijkt dat totaal niet zo. Je bent eigenlijk gewoon de hele tijd aan het mee feesten. En dat is echt tof.

Foto: Arsenio Karsters

Je bent dus ambassadeur, je helpt activiteiten begeleiden en je doet sinds kort je eigen feestje…
Klopt. We hebben ongeveer een half jaartje geleden een nieuw feestje opgezet in Bitterzoet, genaamd Wasserette. Het is een hiphop/dancehall-feestje en ik organiseer het samen met Chadley.

Vertel eens iets over hoe is dat is gegaan
Ik was een keer samen met Chadley bij VD op kantoor, maar wij hadden het er al vaker over een eigen feestje gehad en toen bleek dat Arend net een gesprek gehad met iemand die ook een feestje wilde gaan geven. Waarop ik eigenlijk direct inhaakte en ook zei dat ik een feestje wilde geven en Arend zei toen: “ok, is goed.” Twee weken later hadden we een gesprek en vanaf toen ging het balletje een beetje rollen. We zitten nu sinds mei in Bitterzoet, we worden nog een beetje gecoacht vanuit VD maar het loopt eigenlijk best wel goed. We verkopen altijd uit [lacht].

Wat hoop je nog te bereiken met Wasserette?
Ik leef wat dat betreft toch wel wat meer van dag tot dag. We hebben wel dromen van het hele land door gaan, maar voorlopig zijn we vooral bezig met blijven doen wat wij doen in de Bitterzoet en dat zó goed doen dat de vraag zo groot wordt dat we daar wel weg móéten.

Foto: Jordi Wallenburg

Laat een reactie achter 0 comments

Got Something To Say:

Website made in Amsterdam by SwiftWeb - Algemene voorwaarden