Ticketshop

Interview

18 jan
Wie is Robin Veeken?
Door: Vunzige Deuntjes Redactie

Stel je even voor..
Ik ben Robin Veeken. Ik ben 23 jaar en ik woon in Opmeer. Ik zit nu in het derde jaar van de opleiding Media en Entertainment Management.

Wat doe je bij VD?
Ik werk mee aan producties. Ik ben… productiemedewerker.

Hoe ben je bij VD terechtgekomen?
Vorige zomer ben ik begonnen met stage lopen. Net op de dag dat ik een open sollicitatie wilde sturen, kwam er ’s middags een vacature online. Dus toen heb ik een brief gestuurd met alles d’r op en d’r aan en mocht ik op gesprek komen. Uiteindelijk ben ik het toen geworden. Op een gegeven moment ben ik per week minder uren stage gaan lopen waardoor de stageperiode werd verlengd, daarna is mij een parttime contract aangeboden.

Dus je hebt jezelf onmisbaar gemaakt?
Denk het. Ik zit nu in m’n tweede maand.

Wat trok je aan?
De naam was natuurlijk al heel groot. Ik wist dat ze door heel Nederland zaten en ik had affiniteit met de muziek. Zelf was ik er alleen nog nooit geweest – heel slecht, ik weet het. Ik kende het van m’n vriendin; zij ging er heel vaak heen. Ze vroeg wel vaak of ik meeging, maar ik had meestal andere dingen. Ik had in elk geval nog nooit de stap genomen om erheen te gaan, maar toen ik me erin begon te verdiepen wilde ik er wel graag stage lopen en zo ben ik er eigenlijk in gerold.

Wat vind je leuk aan werken bij VD?
Dat er zoveel edities gedaan worden in verschillende steden. In principe is de basis hetzelfde, maar elke locatie is anders en dat houdt het leuk. Je bent continu dingen aan het herhalen en je kunt continu vernieuwen en proberen zowel jezelf de als werkwijze te verbeteren. Als ik bijvoorbeeld kijk naar het festival: soms heb je niet eens door dat je aan het werk bent. Het is gewoon mijn passie en wat ik altijd had willen doen, dat doe ik nu.

En natuurlijk de sterke familieband die aanwezig is en het megagrote netwerk dat je opbouwt.

Wat hoop je nog te bereiken met/bij VD?
Ik zou graag nog grotere producties willen doen en ook meer betrokken willen zijn bij de festivals wanneer die doorgroeien. Ik wil ook cursussen gaan volgen, onder andere voor stage design zodat ik dat soort dingen zelf kan opzetten.

En andere aspiraties?
Ik heb al wat concepten klaarliggen, maar elke keer komt het er net niet van of dan heb ik het te druk met andere dingen. Ik wil graag ook m’n eigen concepten opstarten en wellicht ooit bij Vunzige in de kleine zaal te beginnen. M’n doel is of om zelf iets te creëren en daar groot mee te worden en geld mee te verdienen of bij een grote organisatie een goede baan te krijgen en dan kijken hoe lang het uitdagend is.

Wat doe je naast VD?
Ik draai zelf als Party & Bullshit en verder is alles eigenlijk VD, VD, VD. Ook ben ik programmeur bij Zomerpop, een festival in Opmeer. Da’s een dorpje tussen Wadway en Zandwerven voor als je niet weet waar Opmeer ligt. Daar ben ik samen met een vriend begonnen met het hosten van een stage en nu doen we daar de programmering. Dat vind ik zelf heel tof. Maar verder dus heel veel VD. M’n vriendin zegt zelfs dat ik meer voor VD leef dan voor haar, hahaha!

Oh, en ik ben manager van het bandje Shepherd’s Pie.

Laat een reactie achter 0 comments

Got Something To Say:

Website made in Amsterdam by SwiftWeb - Algemene voorwaarden