Ticketshop

Interview

16 aug
Wie is: Guus Burger?
Door: Vunzige Deuntjes Redactie

Zoals velen van jullie weten is de Vunzige Familie vrij groot. Er komen veel namen voorbij en we snappen heel goed dat jullie moeite hebben overal een gezicht bij te plaatsen. Daarom gaan we iedereen, of in elk geval een hoop van de vaste gezichten die er bij ons rondlopen, introduceren via deze nieuwe rubriek.

Hoe ben je bij VD terecht gekomen?
Via Arend. Ik ken hem eigenlijk al sinds ik geboren ben. Hij belde me een keer om te werken, volgens mij in de Maassilo en sindsdien ben ik vaker tickets gaan scannen en meer gaan doen voor Vunzige.

Wat heb je ondertussen allemaal al gedaan voor ons?
Tickets scannen; ik ben chauffeur geweest; stagemanager; activaties (wodka challenge, limbo challenge); binnenkort ook draaien. (Guus maakt 19 augustus zijn debuut bij ons tijdens VD Club Up en de Kring, red.)

Dus je bent echt van alle markten thuis..
Jep.

Guus (l.) | Foto: Exsterno-Photography

Wat vind je fijn aan werken bij ons?
Het is altijd gezellig. Je maakt iets mee van het feest, je ziet verschillende dj’s. Het betaalt goed, hahaha!

Kun je memorabele momenten opnoemen?
De meest memorabele dingen zijn gebeurd tijdens een weekendje Center Parcs, maar ik weet niet of dat wel allemaal verteld moet worden. Toen was ik chauffeur en ik weet nog dat ik het allemaal heel heftig vond. Het was echt heel heftig. Het festival vond ik echt superleuk om te doen. Daar was ik stagemanager bij de livestage.

Vertel!
Twee dagen lang met dj Turne, zaterdag met MC JR en zondag met Monsieur Le Vurr. Dat was al top natuurlijk. Dan kan er weinig meer fout gaan eigenlijk. Het was wel echt heel druk en hectisch. De drank moest in kluisjes bewaard worden (omdat flessen drank niet zichtbaar op het terrein aanwezig mochten zijn, red.) en de koelkast moest elke keer weer op slot, maar uiteindelijk is het wel gewoon gelukt en vond ik het heel leuk. En het opbouwen van het festival ook.

Je bent er gewoon altijd bij. Wat doe je nog naast ons van dienst zijn?
Ik ben dit jaar begonnen met de verkorte opleiding voor muziekdocent; voor basgitaar had ik al afgerond. Ik ben daarnaast twee jaar geleden begonnen als muziekdocent en toen moest ik mijn bevoegdheid halen, dus daar ben ik dit jaar aan begonnen. Daar heb ik net allemaal opdrachten voor gemaakt, die ik het hele jaar niet gedaan had. Verder speel ik in twee bandjes. Piñata en Cockneys World of Elastic Snakes. Met Pinata gaan we deze zomer wat dingen opnemen, preproducties maken en misschien een album opnemen. 8 september staan we in het voorprogramma van Anouk in Scheveningen. En ik geef dus heel veel les.

Guus (r.) | Foto: Jassir Jonis

Anouk? DÉ Anouk?
Ja, dat wordt fokking vet.

Dat moet wel ja! Je geeft dus les. Vertel daar eens wat meer over.
Op een middelbare school waar ik mijn lesplan en leerlijn ontwikkel om muziek zo leuk mogelijk te maken zodat het geen saai vak wordt. Mijn herinnering aan muziekles is namelijk dat het heel saai was. Vooral veel schrijven en noten lezen. Ik probeer het zoveel mogelijk van het spelen te doen. Ook door dj’en en muziek produceren of in bandjes spelen erbij te betrekken. Ik geef ook nog steeds privé basgitaarles. Al met al is het een drukke week aan het worden.

Je moest laatst toch invallen voor een bandje? En toen mocht je meteen mee op tour, hoe zat dat precies?
Ja, dat was dus met Piñata. Ik moest invallen voor een show in Madeira, Portugal. Daar zou ik dan een paar dagen heen gaan. Toen kwamen terug en ik had m’n school weer en ik gaf las, toen ze ineens zeiden dat we dan en dan ook weer moesten spelen. Ik had nog helemaal niet door dat ik er al vast bij zat ofzo, haha. “Ja, die andere bassist komt niet meer terug, dus het is wel goed zo.” Toen kwam dus die gig van Anouk en nog wat andere betaalde optredens, dus dat was wel tof eigenlijk.

Maar dat is allemaal in Den Haag, dus ik zit nu met het dilemma: in Den Haag gaan wonen of in regio Amsterdam blijven. Ik denk trouwens dat ik in Den Haag ga wonen, omdat het gewoon goedkoop is en het is een superleuke stad. Dan moet ik maar drie keer in de week naar Purmerend op en neer. Dat is dan wat je ervoor over moet hebben.

Guus (r.) | Foto: Exsterno-Photography

Laat een reactie achter 0 comments

Got Something To Say:

Website made in Amsterdam by SwiftWeb - Algemene voorwaarden