Ticketshop

Interview

19 okt
Wie is Ben Minnema?
Door: Vunzige Deuntjes Redactie

Zoals velen van jullie weten is de Vunzige Familie vrij groot. Er komen veel namen voorbij en we snappen heel goed dat jullie moeite hebben overal een gezicht bij te plaatsen. Daarom gaan we iedereen, of in elk geval een hoop van de vaste gezichten die er bij ons rondlopen, introduceren via deze rubriek.

Wie ben je?
Mijn naam is Ben Minnema. Ik ben ongeveer een jaar geleden afgestudeerd aan CMV en ik ben nu cultureel ondernemer. Ik werk als freelance producent voor sociale ondernemingen en voor culturele instellingen.

Wat doe of deed je bij VD?
Ik heb heel veel verschillende dingen gedaan. Ik ben ooit begonnen als stagiair bij het allereerste festival in 2013 en dat was meteen m’n eerste dag. Ik moest toen heel vroeg op het terrein zijn, omdat het geluid werd geleverd. Ik had echt nul ervaring en ik moest even vertellen hoe en waar het geluid moest komen te staan. Het festival was echt een topfeestje, maar bij de afterparty in Bitterzoet wist de portier niet wie ik was, haha.

Daarna heb ik een jaar lang stage gelopen, zo’n beetje tot het tweede festival. Daarna heb ik vooral de pers en partnermarketing op me genomen. Dus samenwerkingen met andere bedrijven regelen, zorgen dat men over ons ging schrijven en dat soort dingen.

Ik heb ook altijd productioneel een rol gespeeld. Nog steeds eigenlijk wel. Afgelopen jaar was ik entreemanager op het festival.

Ben, Sharon | Foto: Delicia Celik

Hoe ben je bij VD terechtgekomen?
Ik liep eerst stage bij Arend en Virgil, bij Spitsvondig. Dat was nog voor Koepel. We organiseerde toen een talkshow, “Wie Is Aan?” en Stacey kwam daar wat vertellen. Later zag ik op Facebook dat Stacey dus hulp zocht voor bij het eerste festival.

Wat trok je aan?
Ik vond feestjes heel erg spannend en leuk. Die hele groep die ik altijd rond het podium zag rondhangen, vond ik altijd de coolste mensen.

Wat vind je leuk aan werken bij VD?
Het is een heel hecht team. We werkten samen, maar we zagen elkaar heel veel buiten werk om, los van de evenementen. Dat vond ik altijd heel gezellig. We waren ook altijd heel scherp naar elkaar toe. Ik heb het best zwaar te verduren gehad, hahaha! Maar iedereen ging voor elkaar door het vuur.

Wat hoop je nog te bereiken bij VD of is er iets tofs dat je graag bij VD terug zou zien?
Wat mij heel interessant lijkt, is bijvoorbeeld op het festival om theater erbij te betrekken en misschien wat meer uitstapjes qua muziek. Ik heb er niet heel veel van meegekregen, maar ik vond de livestage bijvoorbeeld heel erg tof.

Ben, Arsenio Karsters, Arend Wortmann | Foto: Jordi Wallenburg

Wat doe je naast VD?
Ik ben nu een serie voor de Volkskrant aan het produceren; interviews met BN’ers en aankomende vrijdag gaan we daarvoor Jody Bernal interviewen. Wat grappig is, want die ken ik eigenlijk ook via Vunzige Deuntjes. En ik werk ook bij een sociale ondernemer in Den Haag; Discovered. Wij helpen ondernemers in ontwikkelingslanden hun handgemaakte producten online te verkopen.

En je bent dus gevraagd om voor hen naar India te gaan…
Ja. Best spannend, maar ik weet nog niet of ik het ga doen.

Wil je verder nog iets kwijt?
Ik probeer leuke anecdotes te bedenken, maar van alles wat er in m’n hoofd komt is niets geschikt voor een groot publiek [lacht].

Foto: Delicia Celik

Laat een reactie achter 0 comments

Got Something To Say:

Website made in Amsterdam by SwiftWeb - Algemene voorwaarden