Ticketshop

Interview

1 jun
Wasserette: “Wij brengen de tropische sfeer mee”
Door: Vunzige Deuntjes Redactie

Het Vunzige Deuntjes Festival organiseren we dit jaar met de tofste partners en die moeten natuurlijk geïntroduceerd worden! We trappen af met Chadley en Rowan van Wasserette. We spraken met ze over hun jarenlange vriendschap, smoesjes om feestjes binnen te komen en waar de naam Wasserette nou eigenlijk vandaan komt.

Hoi Chadley en Rowan! Hoe zijn jullie ooit met Wasserette begonnen?
Chadley: Zes jaar geleden hadden we het er al over dat we een feestje wilden geven. We riepen de hele tijd dat we het gingen doen, maar we hebben het toen nooit gedaan.

Rowan: Uiteindelijk zat ik een keer op het Vunzige Deuntjes kantoor en toen hoorde ik dat er allemaal nieuwe partijen waren. Al snel vertelde ik dat Chadley en ik eigenlijk ook wel een feestje wilden geven. Een dag later kregen we bericht dat we mochten gaan zitten. De naam Wasserette gooide Chadley eigenlijk al vrij snel op tafel. We gingen toen nog meer namen verzinnen: vuile was, witte was. Maar uiteindelijk kwamen we toch uit op Wasserette. En zo is het balletje gaan rollen.

En waarom heet jullie feestje Wasserette?
Chadley: In de Surinaamse cultuur betekent wassen ook schuren.

Rowan: We zijn natuurlijk een dancehallfeestje, dus we kwamen al snel op wassen uit. Lekker wassen, lekker schuren. Heel veel mensen denken gewoon: wat een leuk concept!

Chadley: Lekker schoon!

Rowan: Maar mensen die bekend zijn met de Surinaamse cultuur snappen de achterliggende gedachte wel, haha.

Wasserette

Hoe kennen jullie elkaar eigenlijk?
Rowan: Ja via via eigenlijk. We komen uit dezelfde buurt in Oost. In de derde kwamen we bij elkaar in de klas en gingen we af en toe samen jointjes roken. Op een gegeven moment kregen we dezelfde vriendengroep in Oost. Toen gingen we uit.

Chadley: Oja

Rowan: Maar iedereen was altijd heel stijf.

Chadley: Aan de kant staan, niks doen..

Rowan: Altijd aan de kant staan inderdaad. Wij waren de enige twee jongens die wel eens naar voren stapten. En ja toen kwam er gewoon een connection weet je. Toen kwam er een vlammetje.

Dus eigenlijk is op de middelbare school al de kiem gelegd?
Rowan: Ja, toen gingen we eigenlijk al een beetje uit. We waren zestien, zeventien. Toen werden we elkaars wingman en wisten we een beetje wat we aan elkaar hadden.

Leg eens uit hoe jullie wingmannen!
Rowan: Als wingman ben je eigenlijk de vleugels. Je draagt het geheel wel maar je bent het niet.

Chadley: Je houdt hem omhoog.

Rowan: Precies! Dus stel je voor dat een vriend van je een meisje leuk vindt, dan zeg je: “Kijk, hij is wel schattig, maar ik niet hoor.” Je gaat hem een beetje omhoog prijzen. Of misschien is dat meisje wel met een vriendin en wil ze liever niet alleen staan. Dan spreek je die vriendin aan.

Chadley: Zelfs al is die vriendin niet zo mooi, je moet je een beetje opofferen.

Rowan: Ja, eigenlijk ben je een soort Jezus. Je bent een heilige voor die persoon. Je haalt hem uit de shit.

Wat is het vreemdste dat jullie ooit hebben meegemaakt met uitgaan?
Rowan: Chadley en ik hebben een keer twee meisjes versierd door achter ze te gaan staan. Het probleem was alleen dat we onze eigen chicks niet konden zien, alleen die van elkaar. Toen die meisjes op een gegeven moment drinken gingen halen konden we het er eindelijk over hebben.  Toen zeiden we tegen elkaar: “Die van jou was wel knap, hoe was die van mij?”

Hebben jullie ooit een smoes gebruikt om een feestje binnen te komen?
Rowan: Er was eens een keer een winactie voor een feestje waarin ene Michael had gewonnen. Michael stuurde toen terug dat hij niet kon komen. Toen ben ik naar dat feestje gegaan en heb ik zijn naam gebruikt, haha. Ik bedacht me toen dat je dat eigenlijk bij alle winacties wel kan doen.

Chadley: Ik zeg ook wel eens dat ik moet draaien terwijl ik helemaal niet hoef te draaien.

Waarom moet iedereen dit jaar naar het Vunzige Deuntjes festival komen?
Rowan: Omdat het een festival is waar iedereen elkaar gewoon accepteert. Niets is echt te raar en iedereen is lekker down to earth. Hierdoor krijg je echt een intieme sfeer. Je bent gewoon met elkaar, met z’n allen. Vorig jaar regende het heel hard maar toch was iedereen in een poncho aan het losgaan. Dan zie je gewoon hoe tof zo’n community is.

Waarom moet iedereen naar jullie stage komen?
Rowan: Ik denk dat wij de meest vunzige muziek draaien van het festival. Dus als je daar voor komt moet je zeker bij ons zijn! Wij brengen de tropische sfeer mee. Bij onze stage gaat iedereen sowieso met elkaar dansen.

Chadley: Heel stiekem hebben we ook gewoon de leukste DJ’s, maar dat ga ik natuurlijk niet hardop zeggen!

Laat een reactie achter 0 comments

Got Something To Say:

Website made in Amsterdam by SwiftWeb - Algemene voorwaarden