Ticketshop

Interview

6 jul
Vunzige Deuntjes <3 Glamgoals020
Door: Vunzige Deuntjes Redactie

Vertel eens wie jullie zijn en wat jullie doen.
Shadee: Wij zijn Glamgoals020.
Jazzmin: Samen hebben wij dit jaar een festival-concept opgericht en we zijn nu klaar om het festivalseizoen aan te pakken. Ik stond zelf al eerder op festivals, maar het was eigenlijk elke keer hetzelfde en dat was ik een beetje zat. Ik wilde het opleuken en omdat ik hele creatieve vriendinnen heb en weet dat zij ook heel ondernemend zijn, hebben we de krachten gebundeld. We hebben eerst gebrainstormd en gekeken naar iedereens kracht. Shadee is haarstyliste (en fotograaf en danseres) en Fien is make-up artist en we zijn allemaal bezig met trends. Zodoende is door onze expertises samen te brengen Glamgoals ontstaan. Als je al deze elementen bij elkaar pakt, kun je samen de perfecte festivallook creëren.

Jullie zijn dus meer dan de som der delen…
Shadee: Ik denk dat ons sterke punt ons enthousiasme is.
Fien: Shadee is een echte pro, dus die neemt je echt onder handen en geeft ook handige tips. Ik ken kleurenleer. Heel veel meiden zeggen toch vaak ‘doe jij maar wat moois’ en ik heb daar dan verstand van. Jazzmin heeft heel veel verstand van branding en styling.

En hoe lang zijn jullie nu bezig?
Fien: In februari is het idee ontstaan. Maar we zijn sinds april/mei ongeveer gestart. Amsterdam Open Air was ons eerste festival en het was gelijk hele een goede start. Het was superdruk. We waren eigenlijk heel zenuwachtig, maar alles is helemaal goed gekomen. Dat was eigenlijk de ultimate test en alles ging goed, dus nu zijn we in gesprek met allerlei festivals.
Jazzmin: Waaronder natuurlijk Vunzige Deuntjes! Ik dacht en hoopte eigenlijk wel al dat ik daar met JazzyBelleShop kon staan. Toen we dit startten zei ik ook al tegen die meiden van, okee ik heb misschien een paar festivals waar we kunnen staan, maar Vunzige Deuntjes zit in elk geval goed. Die gaan dit sowieso leuk vinden en dat geeft toch een steuntje in de rug.
Shadee: Het motiveert sowieso meer als er al wat op de planning staat. Anders blijf je zoeken en sommige organisaties zijn zo groot dat je van het kastje naar de muur wordt gestuurd.

Wat is jullie missie?
Fien: Nederland uit z’n schulp trekken. Alles is heel bescheiden en het mag echt wat meer.
Jazzmin: Wij geloven dat een festivaldag juist de dag is om gek te doen. Alter-ego’s, glitters, kleur!
Fien: In Nederland word je best gek aangekeken als je een beetje extravagant over straat gaat, maar op een festival is niets te gek. Je zou halfnaakt moeten kunnen lopen.
Shadee: Op een festival moet gewoon alles kunnen. In Nederland wordt nog veel te veel gedacht ‘wat als mensen me op die manier zien?’
Jazzmin: In het buitenland gaan mensen wel all out. Bijvoorbeeld met glitterbillen en glittertieten, het boeit ze niet. Dat heb je hier gewoon niet. Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg is hier zo ingeburgerd dat we soms echt mensen staan aan te moedigen. En je merkt toch wel dat als ze het dan wel doen, dat het meteen een boost zelfvertrouwen geeft. Je merkt altijd dat zowel meiden als mannen met wat glitters al meteen meer aanwezig zijn.
Shadee: Vaak krijgen we meiden bij de stand die dan zeggen ‘leuk, leuk, leuk’, maar ze durven nooit de stap te nemen om ook echt te gaan zitten. Dus dan moeten wij ze eerst heel erg overtuigen, wat vaak ook wel lukt, want stiekem wil iedereen het.
Fien: Ik denk dat het een stukje zelfvertrouwen is.
Jazzmin: Daarom! En ik gun iedereen dat, want als ik naar mezelf in de spiegel kijk met al glitters op, denk ik: ‘wow!’ Ik heb dat oprecht! Dit gevoel wil ik aan iedereen overdragen. Glitters zijn daarbij een tool.
Shadee: En aan het einde van de dag heb je 1000 extra selfies op je telefoon.
Fien, Jazzmin: [lachen].
Jazzmin: De missie is dus mensen op festivals voorzien van de total look.

Wat is de connectie met Vunzige Deuntjes?
Jazzmin: Ik ben er volgens mij vanaf de eerste keer Diemerbos bij, maar ik las het interview met MY-OH-MY en zij had het over Backyard. Volgens mij was dat ook mijn eerste aanraking met de organisatie. Met Lisa en Arend. Toen was het nog alleen JazzyBelleShop, een klein webshopje en ik wist toen ook nog niet helemaal wat ik aan het doen was. Maar zij geloofden zo erg in ons, dat we daarop hebben voortgeborduurd.

Heb je er meer werk uit gehaald?
Jazzmin: Ik heb wel altijd Vunzige Deuntjes kunnen gebruiken als promotie. Zo van ‘kijk, dat hebben we mogen doen, dus misschien is het ook wat voor jullie.’ Het was een goeie basis.
Shadee: Het is een goede naam op je cv.

Wat willen jullie nog bereiken?
Fien & Jazzmin: Buitenland!
Jazzmin: Dat wij de eerste zijn waar mensen aan denken als ze denken aan…
Shadee: …hun festivallook.
Jazzmin: Ja, precies. En het buitenland dus.
Shadee: Gewoon meer bereik. Dat als mensen denken aan festivals, dat ze denken ‘daar hoort Glamgoals bij.’ Tegenwoordig heeft iedereen couplegoals of fashiongoals, etc. Glamgoals hoort daar ook bij.

En hoe willen jullie dat bereiken?
Jazzmin: We hebben nu twee festivals gehad en er komt een derde aan. Ik denk dat we vooral met z’n drietjes heel veel ervaring op moeten doen. Ik heb mijn eigen ervaring, maar dat is toch op een andere manier. Ik denk dat we met z’n drieën nog meer kunnen groeien, leren en investeren. We moeten kijken hoe we ons online beter kunnen positioneren. Misschien komt er wel een website of meer shoots en video’s. Het enige dat we nu doen is social media en aanwezig zijn op festivals. We moeten nog kijken welke producten het beste werken. Dit is nog maar het prille begin.
Fien: Ik denk ook wel dat het doel is dat we uiteindelijk zo groot zijn dat we op meerdere festivals tegelijk kunnen staan. We zijn nu bijvoorbeeld nog met z’n drieën, maar we hebben al dubbele boekingen en dat is voor ons heel lastig.
Jazzmin: We willen een brand opbouwen dat zo op zichzelf staat dat we meiden kunnen inhuren die dan aan de hand van het brand snappen wat ze moeten uitstralen, hoe ze eruit moeten zien en wat ze precies moeten verkopen.

Jullie zitten echt nog in de beginfase…
Shadee: Het is in die zin natuurlijk ook testen of het hier wel aanslaat.
Jazzmin: En staat het Nederlandse publiek hier eigenlijk wel voor open? We hebben wat concurrenten uit het buitenland bekeken en die gaan als een speer. Bedrijfjes die samenwerkingen hebben met merken als Topshop. We zijn er wel veel mee bezig, maar we zitten echt nog aan het begin en daarnaast hebben we nog eigen ondernemingen. We zijn alle drie freelancers. We zijn goede vriendinnen van elkaar, maar ook goede business-partners.

Is het af en toe niet lastig dat jullie ook vriendinnen zijn?
Shadee: Nee hoor.
Jazzmin: Zolang je beseft waar iemands kracht ligt. We hebben heus wel eens meningsverschilletjes, maar dan weet ik: zij heeft toch echt wel meer inzicht op zakelijk gebied dan ik. Ik ben goed in bedenken hoe iets eruit moet komen te zien, hoe we iets het best kunnen uitvoeren en naar welke winkels we moeten gaan. Wat je financieel met een organisatie moet afspreken is af en toe lastig en dan is het makkelijker als een ander dat kan.
Shadee: Ik denk dat het belangrijk is dat je elkaar accepteert en ook waardeert en elkaar de ruimte geeft in hetgeen waar de ander goed is. Op het moment dat je elkaars plek accepteert, gaat er bijna niets mis.
Fien: Het is juist goed dat we vriendinnen zijn, omdat je elkaar dan meer gunt.

Wat mogen we nog meer verwachten?
Jazzmin: Nou, ik kan nog geen datum droppen, maar ik ga de webshop van JazzyBelleShop relaunchen. Ik was er eerlijk gezegd even wat stiller met dat gedeelte, omdat ik mezelf na het afstuderen even wat tijd wilde gunnen voor m’n creatieve freelancewerk, even los van het ondernemen. Maar ik merk, nu ik dat een jaartje heb gedaan, dat ik ondernemen toch ook wel echt leuk vind. En dat kan ik ook echt zeggen, nu ik dat andere ook heb uitgeprobeerd. 2017 is het jaar dat we weer helemaal back zijn.

Laatste woorden?
Shadee: Wees ready voor ons!
Jazzmin: Aan iedereen die naar Vunzige Deuntjes Festival gaat: je moet natuurlijk hot komen, maar als je nog op zoek bent naar de finishing touch, we got you! Al wil je geen glitters, kom gewoon even hoi zeggen, dan doen we even een dansje. We komen meestal ook in uniform en dat ziet er toch altijd wel leuk uit. Ik voel me altijd wel een beetje glamsquad samen met hen. En we willen leden werven. Iedereen mag bij de glamsquad!

Laat een reactie achter 0 comments

Got Something To Say:

Website made in Amsterdam by SwiftWeb - Algemene voorwaarden