Ticketshop

Interview

24 apr
Maak kennis met Fiesta Macumba: een intiem feestje dat het land langzaam verovert
Door: Vunzige Deuntjes Redactie

In de aanloop naar het festival gaan we alle hostingpartijen interviewen. Waarom? Enerzijds omdat jullie op deze manier de organisaties waar wij graag mee samenwerken beter leren kennen. Anderzijds omdat we het leuk vinden om met mensen te praten en die gesprekken met jullie te delen. Plus: we laten ze allemaal ook een mixtape maken om tijdens het lezen naar te luisteren. Best leuk toch?

Eén van onze grootste partners in crime gaat tegenwoordig net als wij het hele land door en dat vinden wij natuurlijk heel vet om te zien. Vunzige Deuntjes presenteert Fiesta Macumba.

Even kort: wie zijn jullie?
Wij zijn Maurino Alarcón en Stefan Krijnen. Wij gaan way back, kennen elkaar sinds onze 4e, we gingen naar dezelfde basisschool in Gein in Amsterdam Zuidoost. We zijn opgegroeid als familie en zo ver terug als we kunnen herinneren zijn we samen plannetjes aan het broeden. Naast Fiesta Macumba werken we ook samen met de band TenTemPiés; Maurino als zanger en Stefan als manager.

En hoe lang zijn jullie al bezig?
Maurino begon zo’n 9 jaar geleden met Fiesta Macumba, destijds een intiem feestje in Pakhuis Wilhelmina om vrienden en vriendinnen wat vaker te kunnen zien. De Latijns-Amerikaanse muziek van Fiesta Macumba is er altijd al geweest – Maurino heeft Chileense ouders, Stefan een Peruaanse moeder – dus de keuze voor die muziekstijl kwam vanzelf. Samen met DJ Rodrigo en Poto Peludo werden de eerste feestjes om de paar maanden gehouden. In 2010/2011 verhuisde Fiesta Macumba naar de Bitterzoet, toen kwam Stefan in de organisatie. Het feestje werd regelmatiger, verhuisde nog een paar keer (Winston Kingdom, Noorderlicht, opnieuw Bitterzoet) totdat de Melkweg in 2015 de nieuwe thuisbasis werd. DJ’s Mickster en Cruzito werden onze resident DJ’s en daarna ging het hard.

Foto door Falkpictures

Wat is jullie missie?
Onze missie is de sfeer, de reden dat mensen zo graag terugkomen. Glimlachen, nieuwe mensen ontmoeten, flirten, dansen gewoon om te dansen, niet moeilijk doen maar iedereen vrij in zijn of haar waarde laten. Al is de muziek een belangrijk onderdeel van de sfeer, je hoeft de muziek niet te kennen (of erop te kunnen dansen) om het hier leuk te hebben. Ego’s houden we graag buiten, we zien het als een familie.. Familia Macumba!

Welke hoogte en/of dieptepunten hebben jullie meegemaakt?
Hoogtepunten, die zijn er steeds meer: de eerste keer uitverkopen van de Melkweg, het ontgroeien van de kleine zaal naar de grote zaal, het uitbreiden naar steden zoals Utrecht, Nijmegen en Rotterdam, waar elke editie vanaf de eerste keer uitverkoopt. De eerste keer Lowlands 2 jaar terug was echt een momentje voor ons, Pal Mundo dit jaar. Maar een hoogtepunt was zeker ook een plek krijgen bij de Vunzige Deuntjes avonden, die we dankbaar zijn voor het vertrouwen in ons en het bieden van een eigen podium op het festival. Dieptepunten.. ja, het verhuizen van lokatie was in het begin weleens vervelend, maar dat gaf ons de ambitie om Fiesta Macumba een vaste maandelijkse avond in de Melkweg te maken, wat uiteindelijk een springplank is geweest voor veel nieuwe projecten.

Wat vinden jullie van festivals tegenwoordig?
Festivals mogen zichzelf pushen om onderscheidend te zijn. Qua sfeer, muziekprogrammering, feel. Het mag ook best wat gedurfder.

Foto door Falkpictures

Wat verwacht je van het publiek dat jullie komt opzoeken tijdens VD Fest?
Good vibes! Het publiek op VD Fest is top, net als vorig jaar hopen we dat mensen bij ons komen dansen, springen, meezingen en vooral glimlachen totdat we de stekker eruit moeten trekken, haha.

Wat mag het publiek van jullie verwachten tijdens het festival?
We geven altijd alles. We hebben een programma dit jaar waar ze los op kunnen gaan, met live shows van I Am Aisha, Cookachoo en Ghetto Flow. Natuurlijk nemen we onze collectie van de lekkerste Latijns-Amerikaanse plaatjes mee waarmee we als Fiesta Macumba Soundsystem een feestje gaan bouwen. Het zonnetje komt dan vanzelf tevoorschijn.

Waar gaan jullie zelf nog even buurten?
Het liefst nemen we overal even een kijkje, maar mochten we er überhaupt aan toe komen dan komen we even buurten bij Jayh, De Jeugd (killt altijd), Waxfiend (proosten op z’n bday), Amartey (Afrolosjes), housen bij Over The Moon, springen bij Yung Internet en chillen bij Linde Schöne (tof op Noorderslag). Keuze genoeg in ieder geval!

Laat een reactie achter 0 comments

Got Something To Say:

Website made in Amsterdam by SwiftWeb - Algemene voorwaarden