Ticketshop

Interview

5 okt
Wie is Laura Iqbal?
Door: Vunzige Deuntjes Redactie

Zoals velen van jullie weten is de Vunzige Familie vrij groot. Er komen veel namen voorbij en we snappen heel goed dat jullie moeite hebben overal een gezicht bij te plaatsen. Daarom gaan we iedereen, of in elk geval een hoop van de vaste gezichten die er bij ons rondlopen, introduceren via deze rubriek.

Wie ben je?
Ik ben Laura Iqbal. Ik ben 26 en ik werk sinds deze week bij Vunzige Deuntjes.

Wat doe je bij VD?
Ik ben als officemanager aangenomen. Dat betekent dat ik ervoor zorg dat iedereen op kantoor goed kan werken. Ik faciliteer alles wat mensen nodig hebben op kantoor; ik maak roosters; ik houd agenda’s bij; ik zit meetings voor en verder ben ik ook aan het kijken naar de organisatiestructuur binnen VD en of dat iets georganiseerder kan.

Hoe ben je bij VD terechtgekomen?
Ik ben via Ben bij VD terechtgekomen. Ik kende hem via CMV, want ik heb daar ooit een introductieweek voor georganiseerd. Vorig jaar vroeg hij of ik stagemanager wilde zijn op het festival. Toen ben ik stagemanager geworden van de Partyfeest-stage. Daarvoor kende ik VD al, omdat ik er zelf ook kwam, maar zo ben ik er komen werken.

Wat trok je aan?
Meerdere dingen, denk ik. Ik vond de muziek altijd al heel erg nice, ookal heb ik zelf feesten georganiseerd die binnen een ander muziekgenre vielen. Wat ik vorig jaar als stagemanager al merkte was de sfeer én de mensen die er werkte waren heel tof. Bij andere plekken waar ik als freelancer heb gewerkt kwam je binnen om even snel iets te doen voor bijvoorbeeld een festival en daarna werd je altijd een beetje vergeten. Dat was bij VD niet en dat vond ik echt heel erg tof. Daarnaast ook dat familiegevoel waar iedereen het over heeft, dat is wel echt duidelijk te merken en dat trok mij ook aan.

Wat vind je in je eerste week leuk aan werken bij VD?
Ik vind het heel leuk dat ik veel verantwoordelijkheid heb en dat ik mijn eigen ideeën over organisatiestructuur mag opperen. Het is tof om te zien dat mijn manier van werken geaccepteerd wordt binnen het bedrijf en dat VD daar ook echt iets aan heeft. Ik heb dit jaar natuurlijk ook op het festival gewerkt, als hoofd artist handler, en daar vond ik het heel tof om te zien hoe we met z’n allen dat hele festival tot stand hebben gebracht. Met name hoe we alles voor alle artiesten geregeld hadden.

Wat hoop je nog te bereiken met/bij VD?
Ik hoop dat VD nog wat meer met kunst kan gaan doen, ook omdat mijn achtergrond daar ligt. Dat kan misschien helpen om VD te onderscheiden van andere hiphop/R&B festivals. Ik zou het heel vet vinden om daaraan bij te dragen.

Wat doe je naast VD?
Ik deed verschillende dingen binnen de culturele en commerciële evenementensector. Ik heb de afgelopen 4 jaar als freelancer voor verschillende organisaties gewerkt en zelf evenementen georganiseerd bij Cruquiusgilde in Amsterdam Oost. Onlangs werkte ik 1,5 jaar bij de SSBA-Salon in Amsterdam als hoofd productie. Wij hadden onze eigen locatie in de Schouwburg; de Salon. Hier organiseerde wij evenementen in de breedste zin van het culturele spectrum; talkshows, lezingen, voorstellingen, exposities, feesten en presentaties voor jongvolwassen cultuurliefhebbers. Helaas wilde de Schouwburg niet met ons verder dus is de Salon in juni gestopt. Aangezien ik hier nu fulltime zit doe ik er geen andere projecten naast.

Laat een reactie achter 0 comments

Got Something To Say:

Website made in Amsterdam by SwiftWeb - Algemene voorwaarden