Ticketshop

Interview

8 sep
Wie is Arend Wortmann?
Door: Vunzige Deuntjes Redactie

Zoals velen van jullie weten is de Vunzige Familie vrij groot. Er komen veel namen voorbij en we snappen heel goed dat jullie moeite hebben overal een gezicht bij te plaatsen. Daarom gaan we iedereen, of in elk geval een hoop van de vaste gezichten die er bij ons rondlopen, introduceren via deze rubriek.

Wie ben je?
Arend Wortmann.

Wat doe je bij VD?
Ik ben productiemanager.

Wat houdt dat in?
Eigenlijk alles van opbouw tot zorgen dat iedereen op z’n plek staat en dat het geluid aan is. Basically hoe de edities eruit zien.

Arend Wortmann | Foto: Delicia Celik

Je weet hoe vaag dit klinkt toch?
Oké, ik ben verantwoordelijk voor de productionele zaken. Dat wil zeggen: hoe de zaal eruit ziet; of we wel of geen vj hebben en hoe hij/zij zijn werk doet; dat alles backstage geregeld is voor artiesten. Dat is het zo’n beetje voor het clubseizoen.

Voor het festival ben ik de projectleider wat betreft de productie en dan houd ik me bezig met het regelen van de cateraars; zorgen voor de leveranciers; het stageontwerp; de overall look van het festivalterrein. En hiernaast doe ik nog wel eens wat vormgevingsdingetjes. Tot slot houd ik me ook bezig met allerlei losse eindjes bij VD. Van alles en nog wat, voor de afwisseling.

Hoe ben je bij VD terechtgekomen?
Ik ben bij Vunzige terechtgekomen door een talkshow die ik organiseerde, Wie is aan?. Bij een editie die we deden op de Uitmarkt had ik de heer Dijkstra te gast en hij had een heel goed verhaal, maar op de Uitmarkt waren er maar vijftig mensen bij. Zodoende hebben we hem tijdens de Museumnacht Amsterdam in het Stadsarchief ook nog een keer uitgenodigd, waar wél tweeduizend mensen op af kwamen. Toen ben ik eigenlijk met Stacey bevriend geraakt.

Vervolgens heb ik vanuit mijn functie als programmeur van broedplaats Old School Stacey uitgenodigd om daar een keer langs te komen, omdat ik vond dat hij de binnenplaats die we daar hadden, moest zien. Dat was toevallig op m’n verjaardag. Ik had zoiets van: daar kun je een heel mooi feestje geven. Dus die liet ik zien en toen zei Stacey eigenlijk meteen: ik moet hier geen Vunzige Deuntjes doen, wij moeten hier samen iets doen; zo is Backyard begonnen.

Arend Wortmann (r.), Stacey Dijkstra | Foto: Rosa Quist

Dat hebben we drie jaar lang gedaan en na het tweede jaar vroeg Stacey of ik niet bij VD wilde komen om de productionele kant op me te nemen. Dat vond ik wel tof. Ik werkte toen bij Trouw, maar dat zou bijna stoppen. Dus ik heb met Stacey de afspraak gemaakt om het bedrijf Koepel op te starten zodra Trouw stopte, omdat ik dan ook afgestudeerd zou zijn en ik wilde eigenlijk niet meer voor een baas werken. Toen zijn we daar samen ingedoken vanaf februari 2015. Toen zijn we begonnen met Koepel en van daaruit runden we Vunzige Deuntjes. Vanaf dit punt is het eigenlijk een beetje uit de hand gelopen; ik ben mede-eigenaar geworden en ik zit hier nog steeds. Met heel veel plezier!

Wat trok je aan?
Nou, ik houd zelf sowieso heel erg van hiphop en dat zag ik wel terug bij VD en wat ik leuk vond, was dat het op dat moment het leukste, best lopende feestje was dat ik kende. Wat ik er leuk aan vind zijn de groep mensen die erom heen hangt en de gezelligheid.

Eigenlijk ben ik er ook gewoon een beetje ingerold. Opeens werk je er. Je bent gewoon aan het helpen, een klusje hier en daar, een beetje ondersteunen op Facebook door mee te helpen met promoten en zo heb je opeens een keer geholpen met een editie opbouwen en denk je ineens van: o ja, eigenlijk ben ik gewoon aan het werk.

Wat vind je leuk aan werken bij VD?
Ik hou ervan om dingen te regelen en dat is eigenlijk waar ik me de hele dag mee bezig houd. Shit fixen. En dat varieert heel erg. Aan de ene kant puur productionele dingen en aan de andere kant ook met toekomstplannen of met een nieuw festival. Eigenlijk spreekt de diversiteit van het werk me het meest aan en ik houd wel van een beetje drukte. Dat we het druk hebben, vind ik eigenlijk heel fijn want dat houdt je scherp.

Arend Wortmann (r.), Jercy Semmoh | Foto: Exsterno-Photography

Waar hoop je nog te bereiken met/bij VD?
Meerdere festivals. Ik zou heel graag met VD participeren in festivals zoals we dat ook met By The Creek doen, waarbij we meerdere festivals hebben waar we onderdeel van zijn, zodat onze zomer eigenlijk net zo druk wordt als ons clubseizoen.

Wat doe je naast VD?
Wat doe ik buiten VD? Ik heb met Stacey bijvoorbeeld Get Together opgericht, maar dat hebben we nu onder VD Events geplaatst. Ik vind het wel eens leuk om in mijn vrije tijd dingen vorm te geven, wat vaak ook weer werk gerelateerd is. Ik hou ervan om te hangen met vrienden, ben niet zo goed in alleen zijn.

O, vandaar Get Together?
Ja! [lacht]

Ik vind het leuk om in mijn vrije tijd te brainstormen over meer werken, haha! Vrije tijd bestaat niet echt. Je bent eigenlijk altijd een beetje aan het werk. In mijn vrije tijd ga ik bijvoorbeeld naar een ander feestje toe om een bevriende dj te checken, of ga ik chillen met een van m’n andere vrienden die ook in ditzelfde werkveld zit en dan heb je het uiteindelijk toch weer over werk.

Wat doe ik nog meer in mijn vrije tijd? Ik kijk heel veel series met m’n vriendin. Netflix for life! Ik heb bijna alle series op Netflix uitgespeeld. Wat nog meer? Zeggen dat ik nog wel eens ga basketballen, maar daar komt het uiteindelijk nooit van. Nog meer? Er is niet zoveel vrije tijd dus ik doe er ook niet zoveel mee.

Arend Wortmann, Natasha Jones | Foto: Exsterno-Photography

 

Laat een reactie achter 0 comments

Got Something To Say:

Website made in Amsterdam by SwiftWeb - Algemene voorwaarden