Ticketshop

Interview

26 mei
Afrolosjes wil de sound van Afrika de erkenning geven die het verdient
Door: Vunzige Deuntjes Redactie

In de aanloop naar het festival gaan we alle hostingpartijen interviewen. Waarom? Enerzijds omdat jullie op deze manier de organisaties waar wij graag mee samenwerken beter leren kennen. Anderzijds omdat we het leuk vinden om met mensen te praten en die gesprekken met jullie te delen. Plus: we laten ze allemaal ook een mixtape maken om tijdens het lezen naar te luisteren. Best leuk toch?

Afrolosjes probeert een platform te bieden aan jongeren uit diverse achtergronden en tegelijkertijd Afrikaanse invloeden in onze cultuur beter bekend te maken bij een breder publiek. What’s not to love?

Wie zijn jullie?
Wij zijn Afrolosjes. Eén van de weinige, en in Amsterdam misschien wel het enige, Afrobeats club concept.

Hoe lang al bezig?
Als je de opbouwjaren waarin we aan het concept hebben mogen knutselen op het Amsterdam Open Air Festival mee telt, dan zijn we al 7 jaar bezig. Toen we begonnen was Afrobeats nog niet zo bekend en waren er ook niet zoveel DJ’s die in deze stijl draaide. En 2,5 jaar geleden zagen we onze kans om dit festival concept de club in te brengen.

Wat is jullie missie?
Het vieren van de invloed die Urban Afrika op dit moment op de wereld heeft op het gebied van muziek, kunst en mode. Onze bijdragen leveren aan deze ontwikkeling en kansen bieden aan verschillende DJ’s die je in de afgelopen jaren minimaal in de clubscene hebt gezien, omdat zij veel meer binnen hun etnische kaders bezig waren. Nu kunnen zij hun stijl vertegenwoordigen en daar de verdiende erkenning voor krijgen.

Hoogte en/of dieptepunten?
Ons hoogtepunt was ons éénjarig bestaan in de Air. Het was zo vol, eigenlijk te vol, maar de erkenning was zichtbaar. Afrolosjes had zijn eerste doelen bereikt: een divers publiek en het uitverkopen van een gevestigde club in Amsterdam.

Wat vinden jullie van festivals tegenwoordig? 
Een festival bereikt dat waar de samenleving nog mee worstelt. Het bereiken van een divers publiek, kansen bieden aan jonge ondernemers en verbroedering creëren tussen mensen van verschillende etnische achtergronden en sociale lagen. Het is een utopia voor een dag of een weekend waar de overheid wat van kan leren.

Hoe vinden jullie VD anders dan andere festivals?
Daar heeft de echte smeltkroes haar volste potentie bewezen. Alles en iedereen komt daar samen en het wordt neergezet door gewone mensen. Niet dat ze niet bijzonder zijn, maar het zijn mensen met een achtergrond als jij en ik. Geen mensen die met een goude lepel geboren zijn, maar de echte “started from the bottom”-mensen.

Wat verwacht je van het publiek dat jullie komt opzoeken tijdens VD Fest?
Ik denk dat wij het plaatje van diversiteit in muzikaal aanbod compleet maken en dat de mensen die bij ons komen zich gaan overgeven aan het ritme van onze muziek. Ik zie voor me dat iedereen komt, of je nou van Afrikaans of Afro-Caribische afkomst bent of niet. Iedereen gaat Losjes.

Wat mag het publiek van jullie verwachten tijdens VD Fest?
Jonge talenten die hun hart in hun muziek gaan zetten en zullen draaien met het besef dat ze dankbaar zijn daar te mogen staan. Onze DJ’s zijn meer dan DJ’s. Het zijn ambassadeurs van een muziekstijl die gezien wordt, maar nog steeds moet strijden voor zijn volle erkenning bij een breed publiek en ook nog bij organisaties. Dus wij snappen onze taak en zullen deze met hart en ziel vervullen. Daarnaast hebben we live optredens van de nu al legendarische Kalibwoy en het talent van 2015/2016/2017 Amartey met een liveband. De DJ line up zal een zero Urban set in elkaar zetten en ik denk dat dit het meest bijzonder zal zijn aan deze editie.

Waar gaan jullie zelf even buurten op VD Fest?
Wij zijn liefhebbers van het festival gevoel, dus we zullen in eerste instantie alle kleine ondernemers (food/non food) een bezoekje brengen. Maar onze grootste nieuwsgierigheid zit toch wel bij Fiesta Macumba op de zaterdag. Wat zij presetren in de club scene is super, ze gaan hard en daar leren wij van. En uiteraard willen we de set van Abstract en van Waxfiend niet missen, dus daar gaan we zeker even koekeloeren.

Check ook de mixtape die hierbij hoort! En we hebben in deze serie eerder ook al Fiesta Macumba, Hippe Types B, Zwarte Koffie en Crossovers & Over The Moon geïnterviewd. Ook heel leuk om te lezen, hint, hint.

Laat een reactie achter 0 comments

Got Something To Say:

Website made in Amsterdam by SwiftWeb - Algemene voorwaarden