Ticketshop

Vunzige deuntjes

12 dec
De Balie, Amsterdam

Line-up

Meer of minder: het huidige festivalklimaat in Amsterdam

Ze nemen een prominente plek in tijdens de zomermaanden: de vele festivals die Amsterdam rijk is. Ieder seizoen weer trekken miljoenen bezoekers van heinde en verre naar de hoofdstad om te genieten van een breed scala aan evenementen.

Hoewel uit onderzoek blijkt dat het aantal festivals sinds 2016 met een kwart is afgenomen, lijkt de weerzin jegens festivals met de jaren alleen maar groter te worden. Steeds meer organisaties botsen met de gemeente of omwonenden, komen negatief in de publiciteit, of zien locaties voor (kleinschalige) evenementen beperkt worden in de mogelijkheden. De onderlinge verhoudingen tussen de evenementenindustrie, het lokale bestuur en inwoners van de stad lijken te zijn vertroebeld.

Daarom roept een alliantie van Amsterdamse organisatoren nu op tot een dialoog omtrent het hoofdstedelijke festival-klimaat. Tijdens een avondvullend programma gaan organisaties, gemeente en bewoners met elkaar in gesprek over de huidige situatie in het festivallandschap. Waar liggen de knelpunten voor alle betrokken partijen? Hoe kan op een constructieve manier gezocht worden naar oplossingen voor de wederzijdse irritaties? Kortom: hoe zorgen we er gezamenlijk voor dat iedereen weer kan genieten van het Amsterdamse festivalseizoen?

Met o.a.:

๐˜๐—ถ๐—ฐ๐—ต๐˜๐—ถ๐—ป๐—ด ๐—ก๐—ฎ๐—ฐ๐—ต๐˜๐—ฏ๐˜‚๐—ฟ๐—ด๐—ฒ๐—บ๐—ฒ๐—ฒ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฟ
Stichting N8BM Aโ€™DAM is een onafhankelijke stichting die zich inzet voor een levendig, divers en inclusief nachtleven.

๐—˜๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป๐—ฒ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ฒ๐—ป ๐—ฉ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป๐—ถ๐—ด๐—ถ๐—ป๐—ด ๐—”๐—บ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฑ๐—ฎ๐—บ
Vereniging die opkomt voor de belangen van Amsterdamse evenementenorganisatoren.

๐—๐—ผ๐—ผ๐˜€๐˜ ๐—ฆ๐—บ๐—ถ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€
Politicoloog en schrijver. Momenteel schrijvende aan een boek over zwerflawaai.

๐—ฉ๐—ฟ๐—ถ๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ช๐—ฒ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฝ๐—ฎ๐—ฟ๐—ธ
Vrienden van Westerpark zetten zich in voor een fijn (Wester)park voor iedereen: met evenwicht tussen reuring en rust.

๐—œ๐——&๐—ง
Eรฉn van Nederlands meest toonaangevende evenementenorganisaties (o.a. Mysteryland, Thunderdome, Sensation, Amsterdam Open Air, Trance Energy en Valhalla).

๐—–๐—ต๐—ฎ๐˜€๐—ถ๐—ป๐—ด ๐˜๐—ต๐—ฒ ๐—›๐—ถ๐—ต๐—ฎ๐˜
Evenement- en productiebedrijf (o.a. Eilan, Georgies, Oranjebloesem, De Zon en Buiten Westen)

Meer sprekers en het volledige programma worden later aangekondigd. Diverse beleidsmakers (waaronder de burgemeester) hebben een uitnodiging ontvangen om te komen spreken. Inwoners van de stad Amsterdam wordt eveneens nadrukkelijk gevraagd om ook aanwezig te zijn en hun stem te laten horen tijdens deze avond. De avond is dan ook vrij toegankelijk voor alle geรฏnteresseerden.

Laat een reactie achter 0 comments

Got Something To Say:

# Altijd Vunzig

Website made in Amsterdam by SwiftWeb - Algemene voorwaarden